GRBIĆ BESAN NA SUDIJU ŠABANA POSLE POBEDE: Retko mi se dešavalo da vidim ovakvo suđenje
Foto: FIVB

Selektor Srbije ogorčen

GRBIĆ BESAN NA SUDIJU ŠABANA POSLE POBEDE: Retko mi se dešavalo da vidim ovakvo suđenje

Ostali sportovi -

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je ponosan na svoje izabranike posle pobede nad Italijom i plasmana u finale završnog turnira Svetske lige.

Srbija je savladala Italiju 3:2 i obezbedila šesto finale Svetske lige, ali i borbu za prvo zlato u tom takmičenju.

"Ponosan sam na momke i šta su sve izdržali, uz jučerašnji meč sa Francuskom. Drugi dan zaredom pet setova, pritisak od važnosti meča, znali smo da će biti teško i dugo... Važna pobeda zbog morala", rekao je Grbić posle utakmice.

On je i pored trijumfa bio nezadovoljan suđenjem, istakavši da aršini nisu bili jednaki.

"Dragan Stanković je rekao je suđenje bilo katastrofalno. Retko mi se dešavalo da vidim ovakvo suđenje. Jedna je stvar kada sudija greši na obe strane, ali večeras nisam video nijednu spornu loptu da nama dodeljen poen, u trenucima kada nije bilo "čelendža". Uspeli su da nas izbace iz takta u četvrtom setu".

Srpski odbojkaši u finalu sutra od 20.30 sati igraju sa boljim iz duela između Brazila i Francuske.

"Moramo da skoncentrišemo na finale, imamo vremena da se odmorimo i pripremimo. Finale izuskuje veliki napor, ali ujedno i veliku motivaciju. Prošle godine smo takođe izborili finale posle trijumfa u pet setova, želim samo da budemo srčani kao do sada, a rezulultat neka bude kakav bude", zaključio je Grbić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track