Klinci Partizana napadnuti u Zagrebu

(KURIR TV) BRATUŠA O NAPADU NA VATERPOLISTE: Incident za osudu, ali nije bilo napada šipkama

Ostali sportovi -

Koordinator svih mlađih kategorija vaterpolo kluba Partizan i trener crno-bele kadetske ekipe čiji su vaterpolisti prošle nedelje napadnuti u Zagrebu, Zoran Bratuša izjavio je da se u medijima pojavilio mnogo dezinformacija o tom incidentu.

"Ne opravdavam napad na naše igrače, ali nažalost to je moglo da nam se desi i negde drugde, ne samo u Zagrebu. Ovo je problem socijalnih, navijačkih grupa, koji imaju sve zemlje u regionu", rekao je Bratuša na konferenciji za novinare.

On je dodao da mlade vaterpoliste, učesnike turnira "Mali medo" navijači Dinama nisu udarali šipkama i bakljama, te da se verovatno ništa ne bi desilo da jedan od dečaka nije nosio majicu s grbom Partizana.

"Dečacima je još u Beogradu rečeno da u grad ne izlaze s klupskim obeležjima. Uostalom, treniraju sedam, osam, devet godina, igrali su i ranije na turnirima van zemlje. Dovoljno su zreli da znaju kako da se ponašaju. Verujem da dečak koji je nosio majicu toga nije bio ni svestan, da je iz hotela izašao u onome što je u tom trenutku imao na sebi. Mala nepažnja dovela je do incidenta", rekao je Bratuša.

"Tačno je da su navijači palili baklje, ali samo da bi uplašili decu", rekao je Bratuša i preneo šta su njemu i u razgovoru u policiji rekli napadnuti dečaci.

Bratuša je rekao da se sve desilo u četvrtak i da su petorica dečaka uz njegovu dozvolu posle večere izašla do Mekdonaldsa.

"Pri povratku u hotel presrela ih je grupa od dvadestak navijača Dinama. Naši vaterpolisti se ni po čemu nisu eksponirali, nisu reagovali, a navijači su ih prepoznali jer je jedan od njih nosio majicu Partizana", rekao je Bratuša i dodao da su se trojica dečaka izvukla dok su dvojica ostala.

Iz te grupe navijača njih nekoliko je udaralo dečake, od kojih je "samo jedan" dobio težu povredu od udarca u šaku.Kako je Bratuša rekao sve se brzo smirilo, kada je grupi prišao krupniji čovek i iz gužve izvukao dvojicu igrača Partizana i ispratio ih do hotela.

"Ubrzo je došla policija, hitna pomoć, dvojica dečaka su otišla u bolnicu gde je jednom ustanovljen prelom šake i samo on više nije igrao na turniru. Ostali su nastavili takmičenje", rekao je on i dodao da se ekstremni navijači "Bed blu bojsa" nisu slučajno bili u centru grada, već su se okupljali zbog Lige šampiona što uprava Partizana nije znala.Brauša je demantovao da su tog dana roditelji vaterpolista Partizana, zabrinuti za bezbednost svoje dece, stigli u Zagreb i precizirao da je njihov dolazak bio ranije dogovoren, da bi navijali za svoju decu.

Dodao je da im deca ništa nisu javila, da ne bi dizala paniku.

Bratuša je rekao da u Partizanu nisu razmišljali da odustanu od učešća na turniru, a na pitanje da li će crno-beli i naredne godine učestvovati na takmičenju "Mali medo", Bratuša je kazao da to zavisi od Uprave.

Posetio je da se "Mali medo" igra od 1988, i da je Partizan bio pobednik prvog turnira.

"Često nas zovu na turnire u okruženju, a ovakvi turniri su nam neophodni da bismo videli gde smo u odnosu na konkurenciju. Ovi momci su budućnost srpskog vaterpola i kroz turnire vidimo koliko su napredovali. Nikad do sada nismo doživeli nijedan incident", rekao je Bratuša i izrazio žaljenje što je uspešno učešće Partizana na turniru ostalo u senci incidenta.

"Postigli smo četiri pobede, a na kraju u finalu u izjednačenoj utakmici izgubili smo od Vašaša. Sa takmičarske strane možemo da budemo zadovoljni ostvarenim", zaključio je Bratuša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track