SELEKTOR HRVATSKE OČARAN ATMOSFEROM U ARENI: Zaslužena pobeda Srbije, daj Bože da se vidimo u finalu
Foto: Saša Pavlić

Ivica Tucak nije očekivao ovakav ishod

SELEKTOR HRVATSKE OČARAN ATMOSFEROM U ARENI: Zaslužena pobeda Srbije, daj Bože da se vidimo u finalu

Ostali sportovi -
Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak rekao je večeras da je Srbija zasluženo savladala njegovu ekipu i dodao da je ambijent u beogradskoj Kombank areni bio fantastičan.

"Zaslužena pobeda Srbije, definitivno je bolja. U svim segmentima večeras su bili hladnije glave. Oni sada imaju tri boda, a mi nula. Rezultat je ružan, ali turnir tek počinje. Mi Francusku moramo da pobedimo, jer to nam je najbitnija utakmica. Nadam se da ćemo iz dana u dan dizati formu i uspeti da popravimo nedostatke, jer ih očigledno ima", rekao je Tucak posle utakmice. Hrvatska je večeras poražena od Srbije sa 6:13 u utakmici prvog kola Grupe B Evropskog prvenstva u Beogradu. "Bilo je zaista veličanstveno i sve je super. Ovo je pobeda vaterpola... Navijanje je bilo sasvim korektno", rekao je on. Tucak nije želeo da komentariše suđenje, ali je rekao da nije korektno što je njegovoj ekipi u drugoj četvrtini pri rezultatu 7:4 za Srbiju njegovoj selekciji poništen gol. "Imam zamerke, ali to ću ostaviti za sebe. Da se odmah razumemo, Srbija je zasluženo pobedila. Samo želim da kažem da gol koji nam je poništen kod tajm-auta je maksimalno nekorektno. Razgovarao sam sa sobom da li da tražim tajm-aut, ali nisam dao znak da hoću tajm-aut... Ostavimo to iza i daj Bože da se vidimo u finalu", rekao je Tucak.

Vaterpolista Hrvatske Damir Burić rekao je da je njegova ekipa odigrala znatno lošije od svojih mogućnosti. "Utisci nisu pozitivni posle ovakvog poraza. Loše smo odigrali, ispod našeg prepoznatljivog nivoa. Srbija je pokazala da je bolja u ovom trenutku. Sasvim zasluženo je pobedila. Bilo je lepo igrati u ovakvom ambijentu, pravi spektakl, bez obzira što smo mi gosti", rekao je Burić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track