SKANDAL SVETSKIH RAZMERA Ruski hakeri otkrili: Serena i Venus Vilijams koristile doping
Foto: AP

Koristile zabranjene supstance bez problema

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA Ruski hakeri otkrili: Serena i Venus Vilijams koristile doping

Ostali sportovi -

Hakerska grupa "Fancy Bear group" objavila je dokumenta koja je preuzela od Svetske antidoping agencije (WADA) u kojima se navodi da je pojedinim američkim sportistima, uključujući i teniserku Serenu Vilijams, dozvoljeno da koriste nedozvoljene supstance.

Ta hakerska grupa navela da je doskorašnjoj prvoj teniserki sveta Sereni Vilijams dozvoljeno da, između ostalih, koristi supstance oksikodon i hidromorfon 2010, 2014. i 2015. godine.

Njenoj starijoj sestri Venus Vilijams dozvoljeno je da koristi prenizon i prednizolon 2010, 2011, 2012. i 2013. godine. U dokumentima se ne navodi dijagnoza sportista koja je navela WADA da im dopusti da koriste zabranjene supstance.

Ta hakerska grupa navela je i da je američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je osvojila četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pala na doping testu u avgustu, ali da zbog toga nije suspendovana. Takođe, navodi se i da je njoj bilo dozvoljeno da 2013. i 2014. godine uzima određene zabranjene supstance.

WADA je prošlog novembra saopštila izveštaj u kome se ruski sportisti optužuju za sistemski doping uz pomoć države. Zbog toga je ruskim atletičarima bilo zabranjeno da se takmiče na Igrama u Riju, a ceo ruski tim suspendovan je sa Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track