TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU: Bekrić odustao od Svetskog prvenstva
Foto: AP

Ne ide u Peking

TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU: Bekrić odustao od Svetskog prvenstva

Ostali sportovi -
Mnogo mi je žao što ću propustiti Svetsko prvenstvo, ali ova odluka je doneta posle dugog razmišljanja i u ovom trenutku je najbolja za mene, rekao je Bekrić

Srpski atletičari putovaće na Svetsko prvenstvo u Pekingu krajem meseca bez jednog istaknutog člana.

Planetarnu smotru najboljih atletičara propustiće Emir Bekrić, koji nije uspeo da zaleči povredu zgloba, pa tako neće biti u prilici da napadne još bolji rezultat od onog koji je uspeo da ostvari pre dve godine u Moskvi, kada je osvojio bronzanu medalju na 400 metara prepone istrcavši trku za 48,05.

"Mnogo mi je žao što ću propustiti Svetsko prvenstvo, ali ova odluka je doneta posle dugog razmišljanja i u ovom trenutku je najbolja za mene. Želim celom atletskom timu puno sreće u Pekingu. Veliku zahvalnost dugujem i Olimpijskom komitetu Srbije, Atletskom savezu Srbije, koji me podržavaju i ulivaju mi dodatnu snagu da prevaziđem ovaj trenutak i potpuno spreman dočekam Olimpijske igre", izjavio je Bekrić.Uprkos velikom trudu koji je Bekrić uložio tokom priprema, doneta je odluka da bude pošteđen maksimalnih i rizičnih napora koje bi ga čekali na Svetskom prvenstvu.

"Pripremali smo se i trenirali, ali smo na kraju odlučili da Emir ne ucestvuje u Pekingu. Ne želimo da rizikujemo i da na Svetsko prvenstvo ode, a da nije maksimalno pripremljen. Na svakom takmičenju na kojem učestvuje želimo da bude potpuno pripremljen da bi mogao da se takmiči i da svoj maksimum. Posle kratkog oporavka i odmora počinjemo pripreme za Olimpijske igre u Rio de Zaneiru, i to je naš glavni cilj", izjavila je Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track