TRENER NAPADNUTIH VATERPOLISTA PARTIZANA: Hrvat spasao srpsku decu
Foto: Beta

Novi detalji skandala u Zagrebu

TRENER NAPADNUTIH VATERPOLISTA PARTIZANA: Hrvat spasao srpsku decu

Ostali sportovi -

Prema nekim informacijama, čak 15 pristalica zagrebačkog Dinama nasrnulo je na petoricu 15-godišnjih vaterpolista Partizana, a trener i koordinator mlađih ekipa Zoran Bratuša otkriva šta se zapravo dogodilo.

- Nisam bio prisutan, ali sam bio u policiji dok su dečaci davali izjave i svi su dali identične. Ne znam odakle se pojavilo toliko dezinformacija i sa kojim ciljem, ali ti huligani, od kojih su neki imali obeležja navijačke grupe „bed blu bojs”, nisu imali nikakve šipke i oružje, već samo baklje. Njima nisu pržili vaterpoliste, već su ih samo zastrašivali.

Posle pet minuta došao je jedan krupniji, istetovirani Hrvat i rekao im: „Sklanjajte se, ne dirajte tu decu”, i poveo naše klince sa sobom. Izvinio im se u ime svih Hrvata i rekao da oni (Hrvati) nisu takvi - objašnjava Bratuša da nije sve tako crno kao što se pisalo.

Bratuša otkriva i da su mu u policiji rekli da je sve snimljeno tako da dileme nema, a napadači će uskoro biti privedeni.

- Bila je petorica vaterpolista, trojica su pobegla na vreme, jedan je od udarca nogom zaradio prelom, a drugi je bio samo malo ugruvan. Jednostavno, naša deca su se našla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a jedan je na majici imao grb Partizana, što mu je rečeno da ne treba da nosi. Poenta je da se isto ovo moglo desiti i u Beogradu da su navijači Crvene zvezde videli Partizanovu majicu - siguran je Bratuša.Obojica povređenih vaterpolista igrali su dan posle napada utakmicu na turniru „Mali medo”, a beogradski tim zauzeo je drugo mesto.- Taj turnir postoji 29 godina, mi redovno učestvujemo i nikada nije bilo problema. Sve ostalo, sem ovog napada, bilo je perfektno i ljudi tamo su zgroženi kao i mi. Ispašće da nešto krijem, ali nemam razloga za to, samo pričam istinu i ne znam odakle i sa kojim cilje su potekle dezinformacije. Uostalom, sve će se videti na snimku. Deca žele da se stavi tačka na ovu priču i da se ne koristi u dnevnopolitčke svrhe, a treba više pisati o njima kao sportistima, jer su budućnost našeg sporta - poručuje Bratuša.Kurir sport / Alo, S. Marjanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track