ZAGREBAČKI MEDIJI: Pokažimo bolju Hrvatsku navijanjem za pretučene srpske vaterpolo klince
Foto: Waterpolopartizan.rs

Osudili napad na vaterpoliste Partizana

ZAGREBAČKI MEDIJI: Pokažimo bolju Hrvatsku navijanjem za pretučene srpske vaterpolo klince

Ostali sportovi -

Hrvatski portal index.hr je na sinoćnji napad u Zagrebu na juniore beogradskog vaterpolo kluba Partizan, koji učestvuju na tradicionalnom turniru "Mali medo", danas reagovao tekstom u kojem poziva da se "pokaže bolja Hrvatska" i "dođe da se navija za pretučene srpske vaterpolo klince".

"Petnaestogodišnja deca doživela su strašan šok i zadobila fizičke povrede. Deca su nakon toga svejedno odigrala utakmice. Utakmicu igraju i večeras", navodi hrvatski portal.Navodi se da je "jedno pretučeno dete da ima teške telesne povrede, nekoliko ih je lakše povređeno, a ostali su u šoku"."Idioti koji su napali decu koja su s radošću došla u Zagreb da igraju vaterpolo protiv svojih vršnjaka iz Hrvatske zaslužuju najoštriju moguću kaznu, jer koliko možeš biti bedan da na takav način udariš na klince samo zato što su igrači kluba koji dolazi iz druge države?", stoji u tekstu.

Hrvatski portal navodi da su "uprkos napadu, mladi vaterpolisti ostali u Zagrebu i nastavili su turnir, a večeras u 20 sati na otvorenom bazenu na Šalati igraju u finalu"."Dakle, turnir će se nastaviti, igrači Partizana uprkos skandaloznom napadu na njih sportski će odigrati takmičenje do kraja. Pokažimo da preziremo nasilje i primitivizam, pokažimo da smo iznad kukavičluka i huliganizma. Hajdemo, ko god može, dođimo na Šalatu i navijajmo za hrabre vaterpoliste", zaključio je hrvatski portal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track