DRŽAVNI VRH ČESTITAO ŠTEFANEKU: Srbija je ponosna na svog šampiona!
Foto: Dado Đilas

Prva medalja za Srbiju u RIju

DRŽAVNI VRH ČESTITAO ŠTEFANEKU: Srbija je ponosna na svog šampiona!

Rio 2016 -

Srpski rvač Davor Štefanek osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto je u finalu u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom pobedio Migrana Artjunjana iz Jermenije.

Čestitke srpskom rvaču stižu sa svih strana. Našem rvaču je čestitao i državni vrh Srbije.Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić večeras je na svom tviter nalogu napisao da je Srbija srećna i ponosna na rvača Davora Štefaneka, koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju."G-dine Štefanek, alal vera!" Srbija je večeras srećna i ponosan na Vas i Vaš tim! Hvala za sve!", napisao je premijer.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Davoru Štefaneku.

"Čestitam Vam Davore prvo olimpijsko zlato za Srbiju. Svojom veštinom i borbenošću obradovali ste sve gradjane Srbije. Neka Vaša najsjajnija medalja bude srećan početak novih pobeda i uspeha. Srbija je ponosna na svog šampiona!", napisao je predsednik Srbije u čestitki.Štefaneku je čestitala i potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlović je u čestitki navela da je Štefanek osvajanjem zlatne medalje na OI pokazao da su rad, upornost i vera u sebe najvažniji za postizanje vrhunskih rezultata, bez obzira o kojem sportu je reč.

"Verujem da je Vaš uspeh, na koji smo svi ponosni, najbol?i podsticaj ostalim sportistima i sportistkinjama iz našeg tima da do kraja Olimpijskih igara postignu dobre rezultate i donesu iz Brazila još medal?a za Srbiju. Najiskrenije Vam čestitam na velikom uspehu i verujem da ćete u nastavku karijere Srbiji doneti još sjajnih odličja sa velikih takmičenja", navodi se u čestitki.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je Štefaneku osvojeno zlato na OI.

"U ime Grada Beograda i u svoje lično ime od sveg srca čestitam na osvajanju zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru. Ovo je istorijski uspeh i prva medalja na ovogodišnjim OI za Srbiju. Svi smo izuzetno ponosni na Davora i siguran sam da će njegovi rezultati biti podstrek i drugim sportistima da postavimo našu zemlju i na pobednička postolja. Vidimo se na balkonu Starog dvora", navodi se u čestitki gradonačelnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track