(KURIR TV) IVANA SLETELA U BEOGRAD: Španovićevu sa medaljom oko vrata sačekao verenik Vladimir
Foto: Stefan Jokić

Prva medalja u atletici posle 60 godina

(KURIR TV) IVANA SLETELA U BEOGRAD: Španovićevu sa medaljom oko vrata sačekao verenik Vladimir

Rio 2016 -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović stigla je u Beograd iz Rija, gde je osvojila prvu medalju u atletici za našu zemlju posle 60 godina.

1 / 3 Foto: Stefan Jokić

Ujedno, to je prva medalja za samostalnu Srbiju u ovom sportu.

Španovićevu su na aerodromu dočekali porodica, verenik Vladimir i desetine navijača.

Budući suprug Ivani je poklonio 31 zlatnu ružu.

Srpska atletičarka nije skidala osmeh sa lica.

Ivana Španović je u Riju oborila nacionalni rekord skokom 7,08 metara što je bilo dovoljno za treće mesto i bronzanu medalju.

"Borila sam se za najviše mesto na postolju, ali eto... Prva medalja u atletici, veoma sam zahvalna zbog toga", rekla je Ivana Španović po sletanju u Beograd.

"Prvi šok je bio kada sam shvatila da je takmičenje završeno i u svoj toj euforiji nisam uspela da ostvarim svoj skok koje sam imala u nogama. Preplavile su me emocije, toliko godina sam se spremala za Rio i ono čega sam se najviše bojala je da mi ne nedostaje sreće, ali se to dogodilo. Sve je to sport, živimo i dalje san", rekla je Španović na aerodromu Nikola Tesla.

Ona je dodala da joj je bilo teško da prihvati da je treća, ali da ne sme da bude samokritična.

"Biće prilika za dokazivanje i rekorde. Sada kada se Rio završio shvatila sam da ni Tokio nije daleko. Bila sam previše samokritična i shvatila sam šta sam zapravo uradila, srećna sam što sam dospela na pobedničko postolje. Drago mi je što imam podršku Srbije".

Španović je istakla da je centimetar prestupa delio od skoka 7,20.

"Bilo mi je izuzetno krivo. Nisam davala lažna obećanja i nešto što je nedostižno. Znala sam da vredim za bronzu, ali smo svi iz tima verovali u zlato. Do pre par godina to je bila nemoguća misija".

Njen trener Goran Obradović istakao je da su skokovi u dalj u ženskoj konkurenciji bili jedni od najjačih takmičenja ikada.

"Tri skakačice su imale rezultat preko sedam metara. Želeli smo skok od 7,20, ali smo uzeli bronzu, iako je Ivana bila sprema za više", zaključio je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track