Zadovoljne

(KURIR TV) SRPSKE KOŠARKAŠICE: Dobro je što smo pobedile zbog pozitivne energije, koja fali u selu

Rio 2016 -

Srpske košarkašice izjavile su da su zadovoljne prvom pobedom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Srbija je pobedila Kinu 80:72 i stigla do prvog trijumfa na OI. Našoj selekciji je za plasman u četvrtfinale OI neophodna pobeda protiv Senegala u poslednjem kolu.

"Nije moglo bez drame. Pokazali smo u pojedinim momentima igru koja nas je krasila u plej-ofu na EP. To su ti momenti koje treba da imamo u glavi i da ih što češće ponavljamo. Volela bih da istaknem našu klupu koja je obavila ogroman posao. Svi će pogledati brojke, videti moje i Anine poene, ali mislim da su ključne bile uloge Milice Dabović i Saše Čađo, Danijel Pejdž, Sara Krnjić je ušla na pet minuta i uradila svoj posao. To je ono što nama treba, one daju energiju svima, one i nosu ovu ekipu. Kad si vodeći igrač, lako ti je, imaš svu slobodu, a one su te koje iz prikrajka odrađuju ogroman posao, tako da mislim da su one danas iznele najveći posao iako to mnogi nisu primetili", rekla je Sonja Petrović.

Ana Dabović je izjavila na ponosna na timsku igru.

"Možda smo bile pod stresom i pritiskom i onda smo se pred kraj malo opustile i pomislile 'napokon pobeda', a to sebi ne smemo da dozvoljavamo ubuduće", rekla je Ana Dabović i dodala da je ova pobeda potrebna da se popravi atmosfera u olimpijskom timu Srbije.

"Nadam se da će od sada biti više pobeda. Trudimo se da gledamo naše sportiste od ujutru do uveče, a sad smo pobedile pa možemo uživo da ih gledamo, poludele smo već po sobama", rekla je dodala je ona i najavila da će košarkašice bodriti naše košarkaše i vaterpoliste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track