Brazilci mu se uvukli u srce

(KURIR TV) ZAVRŠIO MISIJU U RIJU: Đoković objasnio koliko bole porazi na Olimpijskim igrama

Rio 2016 -

Novak Đoković se oprostio od Rio de Žaneira i Olimpijskih igara porazom sa Nenadom Zimonjićem u dublu od brazilske kombinacije Melo - Soareš.

Zimonjić bi trebalo da nastavi takmičenje u Riju, u miksu sa Anom Ivanović.

Iskusni teniser je izrazio žaljenje zbog eliminacije u drugom kolu od Brazilaca.

"Naravno da nam je žao što smo izgubili i naravno da nije bilo sve idealno, kako smo zamišljali. Najgore za sportistu je kad nije 100 odsto zdrav, što je kod nas bio slučaj. Oni su zasluženo pobedili, njima sve čestitke, mi smo dali sve što smo mogli u ovim okolnostima", rekao je Zimonjić.

On je ukazao na to da Novak nije bio u potpunosti spreman za meč u dublu. Upitan da li je povreda ozbiljna, Đoković je odgovorio:

"Suvišno je sada pričati o tome kada se sve završilo", rekao je Nole i dodao:

"Da se osvrnemo na nastup na Olimpijskim igrama kako u pojedinačnoj tako i u dubl konkurenciji - sigurno je da nismo prošli onako kako smo želeli. Očekivali smo bolje. Čovek može samo da želi, ali ne i da očekuje, jer ništa u životu nije zagarantovana, a pogotovo ne u sportu koji igra ovoliko ljudi. Nije ovo ni prvi ni poslednji poraz, ali porazi na Olimpijskim igrama bole više".

Đoković je iz Rija ispraćen ovacijama domaće publike, koja ga je zdušno bodrila i tokom duela sa Del Potrom.

"Tako nešto sam doživeo samo nekoliko puta u životu, i to u mojoj zemlji. Potrudili su se da se osećam kao kod kuće. Od srca sam im zahvalan. Povezao sam se s njima za ceo život. Mnogo im dugujem za ovu podršku", zaključio je Novak Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track