SPEKTAKL: Ivana Španović skače na Terazijama
Foto: Dado Đilas

Uživancija

SPEKTAKL: Ivana Španović skače na Terazijama

Rio 2016 -

Ivana Španović je donela bronzanu medalju kao član olimpijskog tima Srbije, a za devet dana pokazaće veštinu u Beogradu

Državnim rekordom od 7,08 metara naša najbolja atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i tako doprinela sjajnom utisku o učešću Srbije na ovom takmičenju. Nakon prvog odličja za srpsku atletiku nakon čak šest decenija, Ivana je osvojila Dijamantsku ligu (završena sinoć mitingom u Cirihu), a na red je došao i skok u Beogradu.

Uz brojne vrhunske svetske rivalke, Ivana će 11. septembra u 17 časova skakati na Terazijama, a sve u cilju promocije Evropskog prvenstva, koje će naredne godine biti održano u našem glavnom gradu. Biće to jedna od retkih prilika da Srbi vide svoju olimpijsku junakinju uživo, a verovatno i jedina pre šampionata Evrope.

- Rivalke će joj biti vrhunske svetske atletičarke - rekao je nedavno generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i dodao da će ispred hotela „Moskva“, u kom je osnovan Olimpijski komitet Srbije, biti postavljeno zaletište od tartana i jama s peskom, te da će biti montirane i tribine za pet stotina gledalaca.

Dijamantska ligaRASTURILA KONKURENCIJUNa sinoćnjem završnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu učestvovale su sve finalistkinje Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, uključujući i zlatnu Tijanu Bartoletu i srebrnu Britni Rivs. Iako su bodovi s ciriškog takmičenja računati dvostruko, nijedna od njih nije mogla da stigne našu najbolju atletičarku, koja je i pre završnog takmičenja imala toliku prednost da nije morala ni da skače u Cirihu, ali je tamo bila kako bi preuzela Dijamantski trofej.Ivana je ušla u istoriju Dijamantske lige jer je postala jedina skakačica udalj koja je trijumfovala na pet mitinga u sezoni (Šangaj, Oslo, Stokholm, Lozana i Pariz).

G. F.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track