TENISERI DOBILI RIVALE: Novak juriša na olimpijsko zlato preko Del Potra
Foto: Fonet AP

Teniski turnir na Olimpijskim igrama

TENISERI DOBILI RIVALE: Novak juriša na olimpijsko zlato preko Del Potra

Rio 2016 -

Srpski teniseri i teniserke danas su saznali imena protivnika na Olimpijskom turniru u Riju.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje takmičenje na Olimpijskim igrama protiv Huana Martina del Potra.

Pre četiri godine u Londonu, Srbin i Argentinac sastali su se u meču za bronzu i Đoković je bio poražen!

Do sada su njih dvojica igrali 14 puta, a Nole ima 11 pobeda. Poslednji put rekete su ukrstili 2013. na Mastersu u Londonu kada je Đoković slavio sa 6:3, 3:6, 6:3.

Rival drugom srpskom igraču Viktoru Troickom u singlu u Riju na startu biće drugi nosilac Endi Marej. Do sada su igrali sedam puta i svih sedam puta Troicki je sa terena izlazio pognute glave.

Prvi igrač sveta bi u projektovanom četvrtfinalu trebalo da igra protiv Conge, a u polufinalu protiv Rafaela Nadala. Sa druge strane, Endi Marej bi u četvrtfinalu trebalo da ide na Davida Ferera, a u polufinalu na Keija Nišikorija.

Najbolja igračica Srbije Ana Ivanović započeće učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneriu duelom sa Karlom Suarez Navaro iz Španije. Sa druge strane, Jelena Janković igrati protiv treće nositeljke Garbinje Muguruze, takođe iz Španije.

Prvi favorit olimpijskog turnira i branilac zlatne medalje, Amerikanka Serena Vilijams igraće protiv Darije Gavrilove iz Rusije.

Nemica Anđelika Kerber, druga nositeljka, za rivalku na startu imaće Marijanu Duke Marino iz Kolumbije, a četvrta favoritkinja Agnješka Radvanjska iz Poljske Kineskinju Saisai Ženg.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković postavljen je za provg nosioca na turniru koji je na programu od 6. do 14. avgusta.

Đoković već ima jedno odličje sa Olimpijskih igara 2008. u Pekingu kada je osvojio bronzanu medalju.

Novak protiv Del Potra, koji zbog povreda nije na nekadašnjem nivou, u međusobnom skoru vodi 11:3, dok Troicki protiv Mareja ima skor 0:7.

Mečevi prvog kola teniskog turnira na Olimpijskim igrama sua na programu 6. avgusta od 10.45 po srednjeevropskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track