Bogdanovićeva došla u glavni grad

(KURIR TV) SREBRNA OLIMPIJKA STIGLA U BEOGRAD Tijana pustila suze: Srce mi je puno!

Rio 2016 -

Srebrna olimpijka iz Rio de Žaneira, Tijana Bogdanović doputovala je u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su je porodica i drugari iz tekvondo kluba "Galeb".

1 / 6 Foto: Stefan Jokić

Tijana je zajedno sa koleginicom Milicom Mandić i trenerom Draganom Jovićem Galetom doputovala u glavni grad oko 13 časova letom iz Pariza.

"Ko je najbolji, to već svako zna, Tijana i Milica, Galeb Srbija", odjekivalo je beogradskim aerodromom po izlasku Tijane Bogdanović.

Tijana nije krila emocije, i u suzama se pozdravljla sa svima.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

"Od kada smo krenuli da putujemo na takmičenja, svi su govorili da se trud i rad isplati, a to sam ja osetila na ovim Igrama. Imala sam i od koga da učim, od Milice koja je šampion u svakom slislu te reči. Svi su zaistaa divni i deo su ove medalje", sa puno emocija je pričala Tijana.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

Tijana Bogdanović je na zatvaranju Olimpijskih igara u Riju bila barjaktar.

"Velika je čast i odgovornost. U Londonu 2012. je to bila Milica, a ovog puta ja. Mnogo sam ponosna na ovaj tim i na to što se rad i trud isplatio", rekla je Tijana.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

Milica Mandić završila učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru završila je u četvrtfinalu.

Milica Mandić, foto: Stefan Jokić
Milica Mandić, foto: Stefan Jokić

"Osećam se kao da sam deo medalje, iako ja nisam uspela da stignem do većeg uspeha", rekla je Milica koja nije uspela da zadrži suze....

"Želja za zlatom bila je ogromna, ali desilo se nešto na šta nisam mogla da utičem, i ostaće veliki žal za ovim Igrama. Ali šta je tu je, ostaje da se pripremim za naredne izazove i nadam se da ću imati više sreće", rekla je Milica Mandić.

foto: Saša Pavlić
foto: Saša Pavlić

"Ovo je pre svega bio jako težak turnir, imali smo jake rivale pred nama i sve ih je trebalo pobediti. Ostaje žal što i Milica nije napravila veći uspeh, ali ostaje da se što bolje pripremimo za naredne Igre u Tokiju", istakao je Dragan Jović Gale.

"Bilo bi jako neozbiljno da povedemo Milicu sa povređenom rukom. Svi rezultati su pokazivali da je šaka koja je bila problematična zdrava, ali pravi razlog je što ta šaka nije bila dovoljno pripremljena za borbe u kojima je trebala da se koristi. Znači, nije povreda u pitanju", rekao je Gale na pitanje da li je povreda ruke presudila da Milica učešće završi u četvrtfinalu OI.

foto: Stefan Jokić
foto: Stefan Jokić

"Nemam tremu, ali i je srce puno", izustila je Tijana, a potom nastavila:

"Sada slavimo!" bila je kratka Tijana.

foto: Stefan Jokić
foto: Stefan Jokić

Pored Tijane i njenog tima, u avionu je bio i deo rukovodstva košarkaške reprezentacije, kao i atletičari.

Gužva na aerodromu "Nikola Tesla", koju su napravili drugari iz TDK Galeb, ali i brojne novinarske ekipe.

Gužva na aerodromu, foto: Dejan Petković
Gužva na aerodromu, foto: Dejan Petković

Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, u kategoriji do 49 kilograma. U finalu, poražena je od Korejke Sui Kim sa 7:6. Ipak, malo je nedostajalo da dođe Tijana do zlata, oborila je protivnicu u poslednjim trenucima, trener Dragan Jović uložio je protest, koji nije uvažen jer je ipak istekla runda.

Roditelji Tijane Bogdanović, foto: Dejan Petković
Roditelji Tijane Bogdanović, foto: Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track