ĐOKOVIĆ PAO PRED CONGOM: Francuz Srbinu ostavio samo 4 gema

Masters u Torontu

ĐOKOVIĆ PAO PRED CONGOM: Francuz Srbinu ostavio samo 4 gema

Tenis -
Francuz slavio 6:2, 6:2

Najbolji svetski teniser Novak Đoković poražen je od Francuza Žoa - Vilfreda Conge 6:2, 6:2 u osmini finala na Mastersu u Torontu, posle samo 62. minuta igre.

Đoković od trećeg gema prvog seta nije suspeo da pronađe igru, kojom bi parirao raspoloženom i razigranom Congi, koji će se u četvrtfinalu sastati sa Endijem Marijem, kojem je Rišar Gaske predao meč.

Ništa u igri prvog tenisera sveta nije valjalo. Delovao je nedovoljno fokusirano na to što se dešava na terenu, nije pogađao kao u ranijim mečevima, a da ovako nešto može da se desi nagovestio je i meč u kom je posle tri seta savladan Gael Monfis.

Prvi set

Posle tri gema Conga vodi sa 2:1 jer je iskoristio brejk lopte u trećem gemu u kom je Đoković imao mnogo problema. Francuz je potom uspeo da potvrdi stečenu prednost, a Novak je seriju rivala prekinuo promenom ritma igre. Ali se Conga nije dao uznemiriti. Francuz igra veoma dobro kažnjava greške rivala i posle sedam gemova ima dva brejka prednost i serviraće za osvajanje prvog seta.

Conga ne staje, posle 28. minuta i samo 8 gemova igre poveo je uz dva brejka sa 1:0 u setiovima. Novak mora da nađe igru, pre svega konstantu, koja mu je nedostajala.

Drugi set

Đoković je na startu drugog seta retrpeo brejk, koji je Conga odmah i potvrdio. Đoković nije dovoljno u meču, a sada je pokušao da igrom na mreži malo promeni ritam. Francuz je imao brejk loptu, koju je agresivnom igrom pretvorio u vođstvo od 3:0.

Posle sedam gemova koliko je zaredom izgubio Đoković, koji nikako ne može da pronađe igru za raspoloženog Congu punog samopouzdanja je dobio gem i smanjio zaostatak za rivalom na 4:1. Ali Conga ni tada nije pao. Delovao je veoma sigurbno i došao na korak od meča sa Endijem Marijem u četvrtfinalu.

Posle samo 62. minuta igre Francuz je došao do pobede i šanse da se sastane sa Marijem

Tok meča

Novak Đoković je na startu turnira bio slobodan, a u drugom kolu je sa 2:1 u setovima savladao Gaela Monfisa. Žo-Vilfred Conga je u prvom kolu bio bolji od Rožera Vaselina, a u drugom je eliminisao Žeremija Šardija, bez izgubljenog seta.

Đoković je Congu do sada savladao 13 puta, a izgubio pet duela. Od 2011. godine francuski teniser nije slavio u mečevima sa Novakom. Poslednji međusobni duel odigran je u osmini finala na ovogodišnjem Vimbldonu, kada je naš teniser bio bolji sa 3:0 u setovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track