NADAL ŽESTOKO ISPROZIVAO FEDERERA: Jedan igrač nastupa samo uveče!
Foto: Reuters

žali se na nepravdu

NADAL ŽESTOKO ISPROZIVAO FEDERERA: Jedan igrač nastupa samo uveče!

Tenis -

Beneficije koje organizator Australijan opena ukazuje Rodžeru Federeru ozbiljno su zasmetale njegovom velikom rivalu Rafaelu Nadalu.

Dok se većina igrača ozbiljno muči igrajući po najvećim vrućinama u popodnevnim časovima, Švajcarac Rodžer Federer ima garantovane termine u večernjim časovima kada je Sunce na samom zalasku.

"Nije bezbedno. Nekad je previše vruće i može biti opasno po zdravlje. Nije lepo videti igrače da toliko pate na terenu", rekao je Nadal dodavši da je ogromna razlika između igranja u dnevnom i večernjem terminu.

"Jedan slobodan dan ne pravi veliku razliku. U istim si uslovima kao protivnik. Ako moraš da igraš sledećeg dana, da li ćeš igrati preko dana ili uveče će već napraviti razliku. Opasno je jer nekad možeš da izgubiš kontrolu nad telom zbog vrućine. Naravno, postoje igrači koji igraju češće uveče", rekao je Španac.

Na pitanje novinara ko su ti igrači, Nadal se samo nasmešio.

"Dugo ste ovde, zar ne? Znate isto kao i ja da dok jedan igrač nastupa uveče, ostali igraju preko dana. Tu su televizija, prodaja karata, postoje igrači koji ostvaruju više od drugih. Zbog toga neki igraju u udarnom terminu, a drugi ne. To je lako razumeti. Nema tu priče o fer i ne fer", istakao je Nadal.

Jasno je da je Španac mislio na Federera, koji je mečeve do sada igrao isključivo u večernjim terminima.

Švajcarac je demantovao da je zahtevao od organizatora da igra samo večernje mečeve.

"Srećan sam što nisam morao da igram veče pa dan, pa veče, srećan sam što imam isti ritam. Ali ne bi mi smetalo da igram preko dana, nadam se da ću biti uspešan i u tim uslovima. Jer ako želiš na vrh, moraš da igraš u svim uslovima. Ali, bez sumnje, pomaže što igrač u večernjim uslovima nego u takvim", rekao je Federer.

Kurir sport, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : BOAĆI I ČELSI - OVAKO STOJE STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track