VAJDA OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Đoković umalo da ne igra na Vimbldonu! Evo i zašto
Foto: Reuters

slovak zadovoljan

VAJDA OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Đoković umalo da ne igra na Vimbldonu! Evo i zašto

Tenis -

Novak Đoković je po četvrti put osvojio Vimbldon, a dan posle trijumfa u Lononu njegov trener Marjan Vajda je ispričao da je malo nedostajalo da se srpski teniser ne pojavi na čuvenim travnatim terenima.

- Malo je falilo da Novak ne igra na Vimbldonu - otkrio je Vajda za sajt "Tenis". - Kvins mu je dosta pomogao, vratio je veru u sebe, ali i dalje smo obojica imali dilemu kako će izgledati na grend slemu. Pet setova, dužina turnira, jaki mečevi... I dalje fizički nije bio najspremniji, zato sam u neku ruku šokiran njegovom titulom! Moram priznati da nisam ovo očekivao.

Simpatični Slovak je zaista izgledao zaprepašćen posle pobede nad Rafom u polufinalu. Kao što Novak verovatno još nije svestan šta je uradio tokom prethodne dve nedelje, tako ni Vajdi ne dolazi do glave šta je napravio za samo tri meseca.

foto: Reuters

- Dugo nije igrao takve mečeve kao protiv Nadala. Nisam znao odakle je to izvukao, ali odjednom je hrabro jurišao na svaku loptu. Pronašao je servis, šeme su bile fantastične. Pronašao je i ritern, što nije bio slučaj na šljaci. Ali je nastavio da radi na tome", rekao je Vajda koji ne želi da se izdvaja iz tima koji radi sa Đokovićem.

- Ne pobeđuje on samo kad je sa mnom - odbija Slovak zasluge za 13. grend slem, iako je bio tu i za prethodnih 12. - Ja sam ga samo vratio rutini, doneo mir, pozitivne misli, dao mu samopouzdanja.

Marijana je najviše usrećila jedna promena.

- U Novakovim očima opet vidim Novaka.

A u četvrtom vimbldonskom trofeju...

- Najveće iznenađenje koje je napravio u karijeri. Očekivao sam sve od njega, da će biti broj jedan, osvojiti mnogo grend slemova, ali ne ovo. Nisam očekivao da će sada uzeti trofej.

Nastavak saradnje se podrazumevao, nije bilo potrebe za papire, ugovore, cifre... Njih dvojicu vezuje čitav istorijat lepih trenutaka, a uspeh samo učvršćuje tu vezu. Posle Rolan Garosa jedna Novaka rečenica je donela brigu, a posle Vimbldona jedna je donela naznaku šta se sprema za drugi deo sezone.

- Obično igram dobro na tvrdoj podlozi...

Mislio sam da će Agasi pomoći

Vajda ne žali zbog godinu dana pauze u radu sa Đokovićem.

- Posvetio sam se porodici, proveo dosta vremena kod kuće. Novak je doneo odluku da ne bude više sa nama i morao je da se nosi sa tim. Stvarno sam mislio da će mu Agasi pomoći. Pozvao me je jednog jutra da se vratim i već uveče sam ga pitao kad i gde da dođem. Ja sam jednostavna osoba, ne volim da pravim frku ni oko čega. Ali imao sam mnogo dilema, pitao se hoće li moći da se vrati, bio sam negativan, što inače po prirodi nikad nisam. Šta se desilo na Vimbldonu, to još ne mogu sebi da objasnim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track