FEDERER JE UGROŽEN! Legende svetskog tenisa poručuju: Novaku se povećala strast i glad za titulama! RIVALI SU U OZBILJNOM STRAHU!
Foto: Profimedia/AP

nOVAK PONOVO BLJUJE VATRU

FEDERER JE UGROŽEN! Legende svetskog tenisa poručuju: Novaku se povećala strast i glad za titulama! RIVALI SU U OZBILJNOM STRAHU!

Tenis -

Legendarni teniseri Boris Beker, Andre Agasi i Tim Henman ubeđeni su da će najbolji srpski teniser Novak Đoković ponovo vladati svetskim tenisom.

Novak je u nedelju po četvrti put u karijeri podigao trofej namenjen šampionu Vimbldona. Srbin je tako osvojio 13 Gren slem u karijeri, a njegov bivši trener Boris Beker smatra da bi već na US openu mogo da dođe do brojke 14.

"Đoković je dve godine bio daleko od grend slem trofeja, ali se 13. peharom uključio opet u trku sa Nadalom i Federerom. On zna da Rafa ima 17, Rodžer 20, ali zna i da može da igra još minimun dve-tri godine i osvoji još najvećih titula. Počev od Ju-Es opena u septembru", rekao je Beker.

Još jedan bivš trener Novaka Đokovića imao je samo reči hvale za Srbina. Reč je o Andreu Agasiju. Amerikanac smatra da naš teniser ima dosta prostora da napreduje i da to verovatno deluje zastrašujuće na njegove protivnike.

"Uopšte ne sumnjam da je pred Novakom još mnogo godina u vrhu svetskog tenisa i na tronu najvećih turnira. Mislim da i dalje postoje segmenti u njegovoj igri koji mogu da se poprave, što je verovatno zastrašujuća misao za njegove rivale. Od autsajdera je opet postao igrač od koga se očekuje da osvaja titule", rekao je Agasi.

Tim Henman je ubeđen da Novak može da nadmaši Federera po broju Gren slem titula.

"Trinaesta grend slem titula je Novaku dodatno povećala strast i glad. Vratio se na najviši nivo, nema više probleme sa povredom. Neverovatno je da je Federer sa 20 grend slem pehara i dalje ugrožen. Đoković se vraća tu jednačinu, iako će mnogi reći da je Rodžer predaleko."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track