JELENA VRAĆA NOVAKA U VRH! Vilander: Ključ Đokovićevog uspeha je to što ga supruga bodri sa tribina!
Foto: Profimedia

NOLE REĐA USPEHE

JELENA VRAĆA NOVAKA U VRH! Vilander: Ključ Đokovićevog uspeha je to što ga supruga bodri sa tribina!

Tenis -

Mats Vilander, po ko zna koji put iznenadio je izjavom o najboljem srpskom teniseru.

Kad kažemo 'iznenadio' mislimo da je o Novaku govorio pozitivno, jer smo od njega navikli uglavnom na kritike.

On u najnovijoj izjavi kaže da je okupljanje starog tima bilo ključno za osvajanje četvrtog Vimbldona.

Marijan Vajda se vratio u tim, a uz Đokovića na turnirima je i supruga Jelena, što je bilo izuzetno bitno Novaku u Londonu, smatra Mats Vilander.

"Ne mogu da zamislim da bi Đoković osvojio Vimbldon da nije bilo svih tih poznatih lica u njegovom boksu. Po mom mišljenju, to je ključ. Zahvaljujući tome je mirniji i ponovo pronalazi svoj ubilački instinkt. Povratak Marijana Vajde je bitan, povratak njegove supruge Jelene je ključ. Ponovo svi stoje iza njega, kao zaštita od svega. On je sada slobodan da se bori na tarenu", rekao je Vilander.

Ove sezone tri najveća turnira osvojila su trojica velikana - Rodžer Federer je trujmfovao na Australijan openu, a Rafale Nadal na Rolan Garosu.

"Potera je počela kada Federer nije pobeđivao toliko, kada je Nadal uglavnom bio odminantan na Rolan Garosu, a kada je Đoković osvajao sve ostalo. Čini se da se sada sve to nastavlja. Njih trojica su ponovo najbolji. Rodžer i Rafa sada izazivaju Novaka. U Njujorku ćemo videti ko će biti najbolji ove godine", zaključio je Vilander.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track