BRKA NAMUČIO NOVAKA: Đoković pobedom protiv Amerikanca Džonsona krenuo u osvajanje Sinsinatija, jedinog Mastersa koji mu nedostaje! Nole iskoristio tek devetu meč loptu! (VIDEO)
Foto: Printskrin

Masters u Ohaju

BRKA NAMUČIO NOVAKA: Đoković pobedom protiv Amerikanca Džonsona krenuo u osvajanje Sinsinatija, jedinog Mastersa koji mu nedostaje! Nole iskoristio tek devetu meč loptu! (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je krenuo u pohod na Sinsinati, jedini Masters koji mu nedostaje, trijumfom nad Amerikancem Stivom Džonsonom sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (4).

Meč je trajao 122 minuta. Naredni rival Đokoviću je Adrijan Manarino.

Novaku je iskoristio tek devetu meč loptu za pobedu.

Popularni Brka se pokazao kao čvrst orah za Đokovića. Amerikanac je sjajno servirao, a pogotovo bio uspešan na drugom servisu, čime je onemogućio srpskom teniseru da stigne do brejk šanse.

Ipak, i Novak je bio dobar na servisu, a strpljivom igrom dočekao je brejk prilike u desetom gemu pri rezultatu 5:4. Nije iskoristio prvu, ali jeste drugu brejk loptu za vođstvo u setovima 1:0. Prvi set je trajao 46 minuta.

Drugi set je imao prilično neobičan tok.

Novak je u ranoj fazi stekao brejk prednosti i poveo sa 3:0. Kada se učinilo da je prelomio meč, usledio je veliki pad u igri što je Džonson iskoristio za preokret. Amerikanac je nanizao četiri gema, uz dva brejka, i poveo sa 4:3.

Novak se u pravo vreme probudio i napravio brejk za izjednačenje na 4:4.

Uzeo je naredni gem, a zatim u desetom gemu imao čak pet meč lopti na servis Amerikanca. Ipak, nije ih iskoristio.

Usledio je kratak gem za Novakovo vođstvo 6:5, a zatim još jedan uzbudljiv gem u kome je Novak propustio još dve meč lopte.

Usledio je taj-brejk koji je bio neizvestan do rezultata 3:3. Novak je zatim osvojio četiri poena i samim tim zabeležio pobedu.

TOK MEČA

2. SET

7:6 - Novak Đoković je pobedio Stiva Džonsona. U taj-brejku je rezultat bio 7:4 u korist srpskog tenisera.

6:6 - Igraće se taj-brejk. Novak nije iskoristio još dve brejk šanse.

6:5 - Posle najdužeg gema usledio je kratak gem koji je pripao Đokoviću.

5:5 - Više od deset minuta je trajao gem u kome je Novak propustio čak pet meč lopti. Džonson je uvek kada je Novak imao prednost odservirao neverovatno dobro.

5:4 - Novak ponovo vodi. Džonson je osvojio dva poena, a zatim je Novak ubacio u brzinu i dobrim servisima preokrenuo rezultat u gemu.

4:4 - Novak se vraća u set. Stigao je do tri vezane brejk šanse, a posle propuštene prve iskoristio je drugu i to posle najdužeg poena u meču. Viđeno je 27 razmena udaraca u tom poenu.

Smešna situacija je izazvala kraći prekid meča. Neočekivano, jedan insekt je uleteo na teren. Džonson je bez grubosti udaljio insekta sa terena, ali je on sleteo na nogu Novaka Đokovića, što je izazvalo smeh u publici.

foto: Printskrin

3:4 - Potpuni pad u Novakovoj igri. Amerikanac je stigao do tri vezane brejk lopte, a zatim iskoristio tu šansu i vezao četvrti uzastopni gem.

3:3 - Treći uzastopni gem Džonsona.

3:2 - Nešto više od sedam minuta je trajao gem koji je Đoković izgubio na svoj servis. Džonson je iskoristio treću šansu i vratio se u ovaj set. Novak je bio potpuno razočaran svojom igrom u ovom gemu, pa je ceh platio reket.

foto: Printskrin

3:1 - Amerikanac je dobio svoj prvi gem u drugom setu.

3:0 - Druga servis greška, ali i peti as za kraj gema i potvrda brejka. Novak je ubedljiv u drugom setu.

2:0 - Raspala se igra Amerikanca u drugom gemu. Đoković je osvojio sva četiri poena na servis Džonsona i odmah na startu seta napravio brejk.

1:0 - Smireno je Đoković dobio prvi gem u drugom setu, iako je Džonson pripretio sa dva osvojena poena. Novak je upisao četvrti as u meču.

foto: Printskrin

1. SET

6:4 - BREJK I SET! Đoković je posle 46 minuta slomio otpor Amerikanca u prvom setu. Deseti gem je bio ubedljivo najduži u meču, trajao je deset minuta, a Novak je iskoristio drugu brejk šansu za osvajanje gema i seta.

5:4 - Džonson je prvi u meču stigao do brejk lopte. Međutim, Đoković je bez nervoze odigrao tri poena i sačuvao svoj servis.

4:4 - Đoković je prvi put u meču osvojio tri poena na servis rivala, i to tri vezana posle 40:0, ali nije uspeo da stigne do eventualne brejk šanse.

4:3 - Gem sa nulom za Novaka. Oba tenisera sjajno serviraju. Đoković je u četiri servis gema izgubio samo tri poena.

3:3 - Amerikanac je još jednom sjajno servirao.

3:2 - Još jedan dobar gem za Novaka. Posle 15 minuta igre nijedan teniser nije stigao ni blizu brejk šanse.

2:2 - Džonson bez većih problema dobija svoj novi gem servis.

Uz Novaka je i trener Marijan Vajda.

foto: Printskrin

2:1 - Sjajan servis gem za Đokovića. Upisao je tri asa u nizu, a zatim forhend vinerom završio gem.

1:1 - Stiv Džonson je dobrih servisima stigao do izjednačenja. Upisao je i prvi as na meču.

1:0 - Siguran start Novaka i osvojen gem na svoj servis.

foto: Printskrin

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track