MOĆNI NOVAK DOBIO DVA MEČA U JEDNOM DANU: Đoković posle drame pobedio Raonića za polufinale (VIDEO)
Foto: AP

MASTERS U SINSINATIJU

MOĆNI NOVAK DOBIO DVA MEČA U JEDNOM DANU: Đoković posle drame pobedio Raonića za polufinale (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju, jer je u četvrtfinalu posle velike borbe i drame pobedio Kanađanina Miloša Raonića - 7:5, 4:6, 6:3.

Đoković će se u polufinalu jedinog Mastersa koji nikad nije osvajao sastati sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Srpski teniser je u jednom danu zabeležio dve pobede, jer je pre izlaska na megdan Raoniću, morao da završi meč osmine finala sa aktuelnim šampionom ovog turnira Grigorom Dimitrovim 2:6, 6:3, 6:4.

Okršaj Srbina i Kanađanina predstavljao je dva i po sata vrhunskog tenisa!

Dovoljno je reći da je za sve to vreme Novak napravio samo 17 neiznuđenih grešaka! Istina, imao je znatno manje vinera od rivala (23-43), ali na kraju je zasluženo srušio "razarača" Raonića.

Počelo je ludo...

Drugi gem meča, a prvi na servis Raonića, trajao je 14 minuta i 18 sekundi! Novak je propustio pet brejk lopti.

Srpski teniser je za to kažnjen u sedmom gemu kada je njegov protivnik takođe imao pet prilika za brejk, a poslednju od njih je iskoristio - 4:3.

Tada je Novak pobesneo i razbio reket...

Od tog trenutka zaigrao je mnogo bolje i vezao pet gemova! Dobio je prvi set rezultatom 7:5 i poveo 1:0 u drugom.

Međutim, ponovo je Raonić prvi stigao do brejka 2:1, ali je ovaj put najviše zahvaljujući strašnim servisima uspeo da sačuva tu prednost i izjednači - 6:4.

Velika borba i drama nastavljeni su i u odlučujućem setu, u kome je, kao i u prethodna dva, Raonić prvi napravio brejk. Međutim, Nole je reprizirao scenario iz prvog dela igre i ponovo napravio preokret (6:3) zabeleživši devetu pobedu nad Kanađaninom rođenim u Podgorici u isto toliko njihovih duela!

Po završetku iscrpljujuće borbe, Novak je na kameri napisao svoj prepoznatljivi uzvik: "Idemooooo".

foto: Printscreen

Đoković će se u subotu za svoje šesto finale u Sinsinatiju (svih pet do sada izgubio) boriti sa Marinom Čilićem, koji je u petak takođe dva puta izlazio na teren, prvo protiv Rusa Karena Hačanova (7:6, 3:6, 6:4), a onda i protiv Španca Pabla Karenja Buste (7:6, 6:4).

Biće to 17. susret Srbina i Hrvata. Đoković je dobio njihovih prvih 14 mečeva, ali je Čilić slavio u poslednja dva, 2016. na Mastersu u Parizu i ove godine u finalu Kvinsa.

TOK MEČA:

Treći set:

6:3 - Od 0:30 do trijumfa!

5:3 - BREJK! Na 30:15 Raonić je zaustavio igru tražeći "čelendž" i pogrešio je. To ga je očigledno iznerviralo, servisi su mu "popustili", što je Đoković iskoristio da napravi brejk i dođe na korak od trijumfa.

4:3 - Novak bez problema, uz samo jedan izgubljen poen, dobija ovaj gem.

3:3 - Raonić je ponovo rešeta...

3:2 - Đoković je ponovo u dobrom ritmu.

2:2 - BREJK! Novak je odmah uzvratio! Tri brejk lopte srpski teniser nije iskoristio u ovom gemu, jer Kanađanin je najbolje servirao kada je bilo najpotrebnije, ali je Đoković iskoristio četvrtu priliku i pasing šotom došao do izjednačenja.

1:2 - BREJK! Raonić ima prednost. Iskoristio je drugu brejk loptu, tako što je iz duboke defanzive opalio forhend snažno i precizno.

1:1 - Raonić nastavlja sa strašnim servisima.

Zanimljiv statistički podatak - prosečna brzina Raonićevih servisa je skoro 220 kilometara na sat!

1:0 - Nije bilo prijatno za Novaka na 0:30, ali onda je zaigrao sjajno, uz odlične servise, i vezao četiri poena.

Drugi set:

Ne može se reći da je Novak u drugom setu igrao loše, naprotiv, napravio je samo pet neiznuđenih grešaka, ali ga je Raonić dobio zahvaljujući ubitačnom servisu.

4:6 - Za razliku od prvog seta kada je na 5:4 dozvolio Novaku da napravi brejk, ovaj put Raonić je stigao do izjednačenja na 1:1 u setovima. Ipak, nije mu bio lako iako je vodio 40:15. Kanađanin je iskoristio tek četvrtu priliku da dobije ovaj gem.

4:5 - Na 15:30 Novak se probudio i dobio naredna tri poena zaključno sa asom na kraju. Ipak, Raonić u sledećem gemu servira za izjednačenje u setovima.

3:5 - Raonić i dalje siguran na svoj servis, a gem je završio 14. asom.

3:4 - Delovao je Novak preopušteno u ovom gemu, ali ga je ipak bez problema dobio.

2:4 - Bilo je 30:30, a onda je Raonić odservirao dva asa. Zanimljivo je da Kanađanin već ima 32 neiznuđene greške, od kojih je čak osam duplih servis grešaka.

2:3 - Novak prekida mini seriju rivala.

1:3 - Raonić brzo potvrđuje brejk.

1:2 - BREJK! Strašan tenis se igra u ovim momentima. Raonić puca kao iz topa, stigao je do dve brejk lopte (15:40), a drugu je iskoristio.

1:1 - Namučio je Đoković Raonića, ali je Kanađanin uspeo da prekine Novakov niz od pet uzastopno dobijenih gemova.

1:0 - Novak sigurno počinje drugi set.

Prvi set:

NOVAK JE NAPRAVIO SAMO ŠEST NEIZNUĐENIH GREŠAKA ZA 64 MINUTA PRVOG SETA!

7:5 - BREJK! SET! Novak igra sjajno otkako je slomio reket. Dobio je četiri vezana gema, uz dva brejka. Set je završen duplom servis greškom Kanađnina.

6:5 - Novak ponovo vodi! Bilo je 0:30, ali je Đoković uspeo da se izvuče iz te neprijatne situacije i dobije gem.

5:5 - BREJK! U gemu u kome je Raonić servirao za set, Novak je uzvratio brejk! Na 15:40 Kanađanin je spasao jednu brejk loptu, ali je zatim napravio duplu servis grešku i ostavio Srbina u setu.

4:5 - Novak ostaje u prvom setu...

3:5 - Raonić je potvrdio brejk bez izgubljenog poena.

3:4 - BREJK! NOVAK POBESNEO, PA SLOMIO REKET! Nije Đokovića služio servis, ali je uspeo da spasi čak četiri brejk lopti, ali ne i petu. Kada je Raonić osvojio gem, Novak je pobesneo i počeo da lupa reket o zemlju...

3:3 - Borba se rasplamsala, ali teniseri i dalje ljubomorno čuvaju svoje servise.

3:2 - Dobro je krenuo Đoković, poveo 30:0, ali je Kanađanin uzvratio - 30:30. Ipak, srpski teniser je dobio naredna dva poena.

2:2 - Za razliku od prethodnog, Raonić ovaj gem na svoj servis dobija lako, bez izgubljenog poena.

2:1 - Novak bez problema dobija i drugi gem na svoj servis.

1:1 - NEVEROVATAN GEM! Trajao je 14 minuta i 18 sekundi, Novak je imao pet brejk lopti, bilo je deset izjednačenja, ali ga je Raonić na kraju, najviše zahvaljujući dobrim servisima, ipak osvojio.

ZANIMLJIVA ANIMACIJA: NOVAKU OD MASTERSA NEDOSTAJE SAMO SINSINATI

1:0 - Počelo je u laganom ritmu, Đoković dobija prvi gem.

22:41 - Meč je počeo. Servira Novak.

22:35 - Igrači počinju zagrevanje.

22:32 - Teniseri izlaze na teren.

Đoković je do duela sa Raonićem došao posle dvodnevne borbe sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim. Naime, njihov meč je počeo u četvrtak, dva puta je prekidan zbog nevremena, a onda i odložen za danas, kada je Novak završio posao - 2:6, 6:3, 6:4.

Srpski teniser je imao samo dva sata da se odmori, pa mora ponovo na teren. S druge strane, Raonić je meč osmine finala sa Denisom Šapovalovim završio dan ranije (7:6, 6:4), pa svežiji dočekuje okršaj sa Srbinom.

Ovo je njihov deveti susret, a svih prethodnih osam dobio je Đoković! Doduše, nisu se sreli još od ATP finala 2016. godine.

Pobednik će u polufinalu odmeriti snage ili sa Hrvatom Marinom Čilićem ili sa Špancem Pablom Karenjom Bustom.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track