PREKIPELO MU! ĐOKOVIĆ ZAGRMEO NA KONFERENCIJI: Promene koje su donesene na štetu su igrača! Niko nas ništa ne pita! (VIDEO)
Foto: Printscreen

NIJE ŽELEO DA ĆUTI

PREKIPELO MU! ĐOKOVIĆ ZAGRMEO NA KONFERENCIJI: Promene koje su donesene na štetu su igrača! Niko nas ništa ne pita! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kazao je, posle plasmana u polufinale Sinsinatija, da se promene pravila u tenisu dešavaju bez konsultovanja igrača.

Novak je u petak čak ddva puta izlazio na teren. Đoković je najpre dovršio meč sa Bugarinom Dimitrovim, a onda je samo nekoliko sati kasnije igrao protiv Miloša Raonića.

Novak je uspeo oba duela da reši u svoju korist, ali meč sa kanađaninom mu je posebno teško pao.

"U ovakvim mečevima odlučuje jedan poen. Raonić je igrao taktički veoma dobro. Na moju sreću uspevao sam da mu pročitam servis u velikom broju slučajeva...", kazao je Novak posle pobede.

Nekadašnji broj jedan govorio je i o najavljenim promenama koje će nastupiti u Dejvis kupu. To takmičenje će se ubuduće igrati kao jednonedeljni događaj na kraju sezone.

"Promene su neophodne. Moje ime se spominjalo među onima koji podržavaju dogovor, ali to nije istina. Podržavam jedinu promenu formule. Stara formula nije dobra za igrače. Tenis nije ispunio sav svoj potencijal. Tradicija i istorija su veoma važne, ali nekada nas koče. Trebalo bi da budemo skloniji eksperimentima", poručio je Đoković, a zatim se osvrnuo na potencijalne promene na Gren slemovima.

"Igrači nemaju mnogo uticaja kad je reč o promeni formata na Slemovima. Oni prave promene bez konsultacija sa nama. Poslednji primer je promena sa satom. Niko nas nije konsultovao, pravilo je samo objavljeno i mi moramo da igramo po njemu".

Novaka danas očekuj meč polufinala sa Hrvatom Čilićem, dok se u drugom polufinalu sastaju Federed i Gofan. Noletu nedostaje samo Masters u Sinsinatiju kako bi kompletirao sve titule u ovoj konkurenciji i na taj način ušao u istoriju belog sporta.

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track