NOVI DUEL TITANA: Od poslednjeg duela Đokovića i Federera prošlo je 934 dana (VIDEO)
Foto: EPA/TANNEN MAURY

ZAGREVANJE ZA FINALE U SINSINATIJU

NOVI DUEL TITANA: Od poslednjeg duela Đokovića i Federera prošlo je 934 dana (VIDEO)

Tenis -

Neverovatno zvuči podatak, ali teniska arhiva kaže da se Novak Đoković i Rodžer Federer nisu gledali preko mreže kao protivnici od 28. januara 2016. godine.

Prevedeno u dane, slavni Srbin i Švajcarac nisu odmerili snage 934 dana, a od tada se mnogo toga promenilo u njihovim životima i teniskom svetu.

Tog 28. januara Nole je dočekao Federera kao neprikosnoveni broj 1 na ATP turu. Iako se meč odigrao u četiri seta, nijednog trenutka nije postojala dilema ko će se za trofej boriti sa Endijem Marijem.

Za svega dva sata i 19 minuta sa 6:1, 6:2, 3:6 i 6:3 Đoković je overio plasman u finale, iz kojeg je izašao sa 6:1, 7:5, 7:6 i podignutim peharom u vis.

Do Sinsinatija dva igrača odigrala su ukupno 45 meča, a Đoković sa 23 trijumfa ima prednost od jedne pobede više od Švajcarca. U finalnim duelima razlika je drastično na strani Srbina.

Od 18 odigranih mečeva za epitet "najbolji igrač turnira" čak 13 je njemu pripalo, ali je Federer od svojih pet pobeda čak njih tri ostvario na terenu u Sinsinatiju.

Đokoviću u zbirci trofeja samo nedostaje onaj iz Sinsinatija.

Kurir sport / Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track