ĐOKOVIĆ POSTAO BESMRTAN: Novak pregazio Federera u finalu Sinsinatija i ušao u istoriju kao prvi teniser sa svih 9 MASTERSA! Nole osvojio sve bitno što se moglo osvojiti (VIDEO)
Foto: reuters

ISTORIJA

ĐOKOVIĆ POSTAO BESMRTAN: Novak pregazio Federera u finalu Sinsinatija i ušao u istoriju kao prvi teniser sa svih 9 MASTERSA! Nole osvojio sve bitno što se moglo osvojiti (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Sinsinatiju pobedom nad Švajcarcom Rodžerom Federerom sa 6:4,6:4 i na taj način osvojio sve Masters trofeje koji postoje. Još ranije Novak je osvojio Dejvis kup i objedinio sve Gren Slemove.

Novak je na ovaj način osvojio Zlatni Masters, ono što niko nije uspeo nikada u istoriji ovog sporta.

Srpski teniser je do 24. pobede u 46. mdjusobnom duelu sa Federerom došao posle sat i 25 minuta igre.

Djoković je dobro počeo meč, već u prvom gemu je došao do brejk lopti, ali ih nije iskoristio. Usledili su sigurni servis gemovi na obe strane, da bi srpski teniser u sedmom gemu došao do brejk lopte koju je iskoristio posle neiznudjene greške Federera iz forhenda.

On je potom sigurnim servisima potvrdio prednost brejka, a posle brzo osvojenog gema Švajcarca, došao i do vodjstva od 1:0 u setovima na svoj servis.

Početak drugog seta doneo je sličan rasplet kao i prvi, Djoković je pretio, ali nije došao do brejka. Usledio je ipak brejk Švajcarca i vodjstvo od 2:0, medjutim, srpski teniser je odmah uspeo da uzvrati i izjednači na 2:2.

foto: Printscreen

Sedmi gem drugog seta takodje je bio odlučujuć. Federer je opet, kao i u prvom setu pri rezultatu 40:40, napravio duplu grešku, a potom je na brejk lopti usledio odličan pasing-šot Djokovića za vodjstvo od 4:3.

Bez mnogo neizvesnosti Djoković je priveo meč kraju i došao do novih 1.000 poena na ATP rang-listi.

Posle ovog turirna Novak će ponovo napredovati na ATP listi. Na novoj listi Đoković će biti šesti teniser sveta.

foto: Printscreen

TOK MEČA:

DRUGI SET:

6:4 - Novak je osvojio trofej!

5:4 - Asom Švajcarac čuva gem. Novak sada servira za trofej i istoriju.

5:3 - Gazi Novak Švajcarca koji ne zna gde se nalazi. Đokovića samo jedan gem deli od istorije.

4:3 - BREJK! Novak je napravio još jedan brejk. Do kraja je potrebno samo da sačuva svoj servis. Ponovo je Federer sebi napravio problem duplom servis greškom i lošim servisom.

3:3 - Đoković čuva svoj servis, deluje da će u sledećem gemu napasti Federerov.

2:3 - Novi siguran gem za Federera. Nije ga poremetio onaj brejk.

2:2 - Novak osvaja gem bez izgubljenog poena! Gazi Đoković sigurno ka tituli. Publika skandira njegovo ime!

1:2 - BREJK! Novak je odmah vratio brejk! Rodžer je baš kao Đoković duplom servis greškom sebi napravio problem i iz već dobijenog gema sebi napravio problem. Publika je u transu!

0:2 - BREJK! Novak je bio nadomak gema i onda je neshvatljivo pao. Napravio je duplu servis grešku na brejk šansu Federera.

0:1 - Švajcarca servis drži u meču. ponovo je gem otišao u đus, ali as je izvukao Federera.

PRVI SET:

6:4 - Siguran je Novak na svom servisu. Samo set ga deli od velike titule. Švajcarac ne zna gde se nalazi, Nole perfektan.

5:4 - Siguran gem za Švajcarca. Novak sada servira za prvi set.

5:3 - Novak je potvrdio brejk izgubio je samo jedan poen u gemu i upisao čak tri asa!

4:3 - BREJK! Novak je iskoristi prvu brejk šansu. Najpre je Švajcarac duplom servis greškom dao brejk šansu Noletu, a onda je promašio čist zicer. Pritisak je uticao na Švajcarca i u odsudnom trenutku mu se ''skratila ruka.''

3:3 - Novi gem za Novaka bez izgubljenog poena. Obojica igraju bez greške. Ovo je perfekcija od tenisa!

2:3 - Novi siguran gem za Federera. Uspeo je da završi gem asom na drugi servis što je retkost. Novak je u ovom gemu uzeo samo jedan poen. Švajcarac je odservirao čak četiri asa do sada, Novak još nije upisao nijedan.

2:2 - Ne predaje se Novak. Izgubio je Đoković svoje prve poene na servis, ali nedovoljno da Švajcarac napravi brejk. Odlično služi servis Noleta.

1:2 - Švajcarac je pronašao svoj ritam igre i osvaja gem na svoj servis bez izgubljenog poena.

1:1 - Odličan gem za Novaka. Uspeo je Nole da osvoji svoj prvi gem bez izgubljenog poena. servis funkcioniše perfektno!

0:1 - Propustio je Novak dve brejk lopte. Švajcarac je dobrim servisom uspeo da se izvuče iz neprijatne situacije u kojoj se našao. Uspeo je Federer da upiše i as u prvom gemu na meču.

Federer je birao da prvi servira.

Titulu u ženskoj konkureniciji osvojila je Kiki Bertans ranije danas, pošto je u finalu turnira u Sinsinatiju pobedila Rumunku Simonu Halep sa 2:6, 7:6 (6) i 6:2.

Finale mastersa u Sinsinatiju počinje oko 23 časa, a to je jedini turnir iz Masters serije koji Djoković nije osvojio.

Djoković šesti put igra u finalu Sinsinatija, od kojih je tri puta izgubio od večerašnjeg protivnika, a dva puta od Britanca Endija Mareja.

Federer igra osmi put u finalu i pokušaće da osvoji osmi trofej.

Rivalstvo Djokovića i Federera je jedno od najvećih u istoriji tenisa. Oni su do sada igrali 45 puta, uz bolji skor srpskog tenisera - 23:22.

Neverovatno zvuči podatak, ali teniska arhiva kaže da se Novak Đoković i Rodžer Federer nisu gledali preko mreže kao protivnici od 28. januara 2016. godine.

Prevedeno u dane, slavni Srbin i Švajcarac nisu odmerili snage 934 dana, a od tada se mnogo toga promenilo u njihovim životima i teniskom svetu.

Tog 28. januara Nole je dočekao Federera kao neprikosnoveni broj 1 na ATP turu. Iako se meč odigrao u četiri seta, nijednog trenutka nije postojala dilema ko će se za trofej boriti sa Endijem Marijem.

Za svega dva sata i 19 minuta sa 6:1, 6:2, 3:6 i 6:3 Đoković je overio plasman u finale, iz kojeg je izašao sa 6:1, 7:5, 7:6 i podignutim peharom u vis.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale Sinsinatija pošto je David Gofan predao meč pri rezultatu 1:0 (7:6/3) i 1:1 u drugom setu, i bez mnogo borbe zakazao duel sa Novakom Đokovićem.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Hrvata Marina Čilića 6:4. 3:6, 6:3 i plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju.

Rivalstvo Djokovića i Federera je jedno od najvećih u istoriji tenisa. Oni su do sada igrali 45 puta, uz bolji skor srpskog tenisera - 23:22.

Kurir sport

Foto: AP, EPA/MARK LYONS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track