PRETE MU SMRĆU ZBOG KARIKATURE BESNE SERENE Život mu se preko noći pretvorio u pakao: Svet je jednostavno poludeo! (FOTO)
Foto: Reuters

Vrag odneo šalu

PRETE MU SMRĆU ZBOG KARIKATURE BESNE SERENE Život mu se preko noći pretvorio u pakao: Svet je jednostavno poludeo! (FOTO)

Tenis -

Australijski karikaturista Mark Najt dobija pretnje smrću zbog karikature Serene Vilijams kako besni tokom finalnog meča na US Openu!

Amerikanka je napravila skandal pošto je sudiju Karlosa Ramosa nazvala lopovom, pošto ju je prvo opomenuo, zatim oduzeo poen, a na kraju i gem.

Trener Serene Vilijams je priznao grešku, a dan kasnije je i Teniska federacija (ITF) rekla da je sudija bio u pravu. Ipak, deo javnosti i dalje brani Serenu.

Na Najtovom crtežu koju je objavio australijski Herald san, Serena skače po reketu na betonu stadionu "Artur Eš", dok sudija Karlos Ramos kaže njenoj protivnici Naomi Osaki "Možeš li, molim te, da je pustiš da pobedi?"

Najt je objasnio da karikatura nema veze sa rasizmom i seksizmom, za šta su ga takođe optužili.

"Nacrtao sam ovaj crtež veče posle finala, pošto sam video izlive najbolje teniserke na svetu i mislio sam da je to interesantno. Karikatura je o Sereninom lošem ponašanju, a ne o rasi. Svet je jednostavno poludeo", rekao je Najt.

Najta su podržale kolege karikaturisti koji navode da u crtežu nije bilo ničeg seksističkog ili rasno zasnovanog.

foto: AP

Kurir sport Foto: Reuters/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track