ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK! Federer: Novak je uvek bio u senci mog rivalstva sa Nadalom!
Foto: EPA/TANNEN MAURY

šokirao navijače

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK! Federer: Novak je uvek bio u senci mog rivalstva sa Nadalom!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer zapanjio je tenisku javnost pričom o rivalstvu sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

Rivalstvo između Novaka i Rodžera je jedno od najvećih u istoriji tenisa. Odigrali su čak 46 međusobnih duela. Novak je uspešniji 24:22.

Švajcarac ističe da je Novak bio u senci njegovog rivalstva sa Nadalom. Zanimljiva izjava s obzirom na činjenicu da je sa Đokovćem odigrao osam mečeva više nego sa Špancem.

"Uvek je bio u senci mog rivalstva sa Nadalom, jer sam protiv Novaka igrao često u polufinalima. Posle sam se možda opustio, dok su njih dvojica izbili na prvo mesto. Dakle, ponovo smo često igrali u polufinalima...Naravno, imali smo i neke odlične finalne mečeve, kao na primer finale US Opena, Vimbldona, pa polufinale na Rolan Garosu, koje ne smem da preskočim", rekao je Federer.

Federer kaže da je uvek bilo teško igrati protiv Đokovića.

"Imali smo neke neverovatne mečeve zaista, ali ono što ostaje jeste da je uvek bilo teško protiv njega. Video sam njegov uspon, postao je jedan od igrača koji se najbolje kreću, jak mentalno... Volim rivalstvo koje imamo, ne treba puno da menjamo igru kad smo jedan naspram drugog na terenu. Treba samo da izađemo i radimo ono što umemo kako mi želimo".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track