BEZ DLAKE NA JEZIKU! Novak potpuno otvoreno pričao o SKANDALIMA na US Openu!
Foto: AP

svi moraju da snose posledice

BEZ DLAKE NA JEZIKU! Novak potpuno otvoreno pričao o SKANDALIMA na US Openu!

Tenis -

Najbolji srpski teniser je bez okolišanja pričao o incidentima koji su obeležili ovogodišnji US Open.

Podsetimo, veliki skandal dogodio se u ženskom finalu, kada je Serena Vilijams žestoko izvređala sudiju Karlosa Ramosa jer joj je nakon opomena oduzeo gem. Ništa manji incident dogodio se u ranoj fazi takmičenja kada je sudija Lajani na meču motivisao Kirjosa da nastavi meč i igra najbolje što može.

"Svi su oni ljudska bića i ne mogu uvek biti na najboljem nivou. Naravno, moram da stanem na stranu igrača. Potpuno sam saglasan sa sudijama kada kažu ako napravimo neke greške, verbalno prekršimo neka pravila, ili polomimo reket, da dobijamo upozorenje, budemo kažnjavani. Igrači isto govore da bi sudije trebalo da budu odgovorne za svoje postupke i budu kažnjene, ako naprave veliku grešku koja potpuno preokrene tok meča", rekao je Novak dodavši:

"Razumem i sudije. Oni su uvek u poziciji između dva igrača... Bio sam deo take uzavrele situacije, razmenio nekoliko reči sa sudijom. Nekada osećate da odluka nije onakva kakva bi trebalo da bude, ne kažem da nisam grešio u prošlosti, ali sam nekada bio i u pravu. Mislim da svi moramo da budemo odgovorni za svoje postupke", kazao je Novak.

Lajani je zbog incidenta sa Kirjosom suspendovan i naredna dva turnira neće suditi, a Đoković smatra da je kazna ipak preoštra.

"Možda je malo previše, ali je dobro znati da će svako snositi posledice za ono što radi. Igrači su sigurno zadovoljni što postoje kazne i za sudije, jer to znači da se sistem vodi računa o obe strane. Volim Lajanija, i žao mi je što se našao u ovoj poziciji", rekao je Đoković.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track