OPET TAJ L'EKIP! Francuski list žestoko POTCENIO Novaka!
Foto: Profimedia

očajna prognoza

OPET TAJ L'EKIP! Francuski list žestoko POTCENIO Novaka!

Tenis -

Francuski list L'Ekip je pre pet godina prognozirao kako će na kraju 2018. godine izgledati poredak na listi najboljih tenisera sveta.

Francuski list je bio u središtu interesovanja u srpskoj javnosti kada je tvrdio da je Crvena zvezda namestila rezultat na meču protiv Pri Sen Žermena u Ligi šampiona... Evo kakvu glupost je isti medij objavio 2013. godine...

Naime, prognozirali su Top 10 tenisera sveta na kraju 2018. godine i uspeli su da pogode samo dvojicu, mada njihova mesta nisu ni blizu onih koja danas zauzimaju.

Na listi nema Rodžera Federera, Rafaela Nadala... Novak je tu, ali njegovo mesto je potpuno promašeno.

L'Ekipovih Top 10:

10. mesto: Džek Sok - Amerikanac je trenutno 106. teniser sveta.

9. mesto: Jerži Janović - Trenutno nije rangiran. Poslednji meč Poljak je odigrao u oktobru 2017. godine. Ima velikih problema sa povredama.

8. mesto: Ernest Gulbis - Iskusni Letonac je tek 95. na svetu. Najveći uspeh mu je finale Rolan Garosa 2014. godine i 10. pozicija na list najboljih.

7. mesto - Bernard Tomić - Trenutno 83. teniser sveta. Iako je dominirao kao junior, nije uspeo da ostvari svoj potencijal. Problematično ponašanje ga je puno koštalo u karijeri.

6. mesto: Kei Nišikori - Sezonu završio na 9. mestu. Ovde su Francuzi bili najbliži u prognozi.

5. mesto: Novak Đoković - Suvereno vlada ATP listom! Ozbiljan promašaj Francuza, nisu verovali u srpskog tenisera.

4. mesto: Miloš Raonić - Trenutno 18. na svetu. Njegov najbolji rezultat je treće mesto na ATP listi. Međutim, nije se proslavio ove sezone.

3. mesto: Endi Mari - Završio sezonu na 260. mestu. Škot je zbog povrede propustio gotovo celu sezonu.

2. mesto: Benoa Per - Trenutno 52. na svetu. Još jedan ozbiljan promašaj L'Ekipa.

1. mesto: Grigor Dimitrov - Trenutno 19. na ATP listi. Bugarin nije uspeo ni da se plasira na završni Masters. Bio je treci na svetu i deluje da bolje od toga ne može.

Zanimljivo Nadala i Federera su potpuno izostavili, a oni su trenutno drugi i treći teniseri sveta. Možda ne čudi što su Francuzi izostavili Rodžera, s obzirom da je malo ko očekivao da će na ovom nivou igrati u 38. godini, ali je potpuno nejasno zašto nema Rafe.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track