KADA SU U ŽIVOT BERNARDA TOMIĆA UŠLI MILIONI, SVE SE RASPALO: Otac ga je tukao pred prijateljima, dok je Janko Tipsarević sve to nemo posmatrao! Kako je skandal majstor sa Balkana sam sebi uništio blistavu karijeru!
Foto: Foto: EPA / Julian Smith

nezaboravna priča

KADA SU U ŽIVOT BERNARDA TOMIĆA UŠLI MILIONI, SVE SE RASPALO: Otac ga je tukao pred prijateljima, dok je Janko Tipsarević sve to nemo posmatrao! Kako je skandal majstor sa Balkana sam sebi uništio blistavu karijeru!

Tenis -

Skandal koji trese autralijski prosto tenis nema kraja.

Naime, selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit javno je izjavio je kako je njemu i njegovoj porodici pretio australijski teniser Bernard Tomić, zbog čega je prekinuo kontakt sa njim i izbacio ga iz državnog tima.

Dvostruki gren slem šampion rekao je da je Tomić u poslednjih 18 meseci u više navrata pretio njegovoj porodici i da ga je ucenjivao.

"Posle pretnji upućenih meni i porodici u poslednjih godinu i po dana, mislim da niko ne bi bio u kontaktu sa osobom koja na takav način razgovara. Nisam razgovarao sa njim od tada. On neće igrati u Dejvis kupu dok se ja pitam", rekao je Hjuit novinarima u Melburnu.

Sve ovo je samo posledica izjave Bernarda Tomića da Hjuit podržava sve druge australijske tenisere osim njega i kako se za sve ostale bore da dobiju vajld kard osim Tomića.

"Sve je to Lejtonovo delo. Reći ću iskreno, niko ga više ne voli. Nadam se da će da ga sklone, pa da imamo dobrog selektora", rekao je 88. igrač sveta.

foto: EPA/ERIK ANDERSON

Ovo nije ništa nivo. Bernard je poznat po svojim skandalima koji ga prate tokom čitave karijere koja je po predviđanjima stručnjaka uništena zbog mentalnog sklopa ovog Australijanca Hrvatskog porekla.

Bernardu su roditelji rođeni u Tuzli, ali su u potrazi za boljim životom otišli u Štutgrat gde je ovaj teniser i rođen. Nekoliko godina kasnije Bernard se sa svojom porodicom preselio u Autraliju gde je dobio državljanstvo. Njegov otac Ivica je u međuvremenu postao poznati trener, dok je majka Adisa posle porođaja odlučila da se bavi menadžerskim poslom.

Ovu porodicu već godinama prate skandali u čijem epicentru je naravno bio Bernard.

Australijski teniser Bernard Tomić dao je zanimljivu izjavu nakon neuspeha u kvalifikacijama za Otvoreno prvenstvo Australije pre par godina čija izjava je izazvala pravu buru u javnosti.

Na pitanje novinara da li ovaj neuspeh može da bude prekretnica u njegovoj karijeri, Tomić je odgovorio u svom prepoznatljivom stilu.

"Odoh kući da brojim svoj novac, to je sve što ću da radim. Da brojim milione. Uradite vi to što sam ja, zaradite 13 - 14 miliona. Srećno vam bilo. Ćao", rekao je Tomić.

foto: Saša Pavlić

Dvostruki juniorski Gren slem šampion je stigao do četvrtfinala Vimbldona kao 18-godišnjak, i to iz kvalifikacija, 2011. godine. Prošle godine je stigao do treće runde Australijan Opena, ali je potom usledio njegov pad u poretku na ATP listi.

Ali to nije bilo sve. Osim ove izjave javnost će ga dobro pamtiti po skandalu iz noćnog kluba. Njegova tadašnja devojka je zbog preteranog konzumiranja droge kolabirala i završila u hitnoj pomoći.

Naime, Tomić je bio u noćnom provodu sa drugovima, a ti isti momci optuženi su da su devojci po imenu Pejdž Mekarti ubacili psihoaktivni medikament na Zapadu poznat kao 'Droga za silovanje' (Rape drug), a kod nas kao "španska mušica", posle čega je ona završila u bolnici.

Kako su javili mediji u Australiji devojka se sada oseća dobro, izašla je iz bolnice, a njeni roditelji su ubeđeni u to da joj je podmetnuta određena psihoaktivna supstanca.

Sve ovo se dogodilo u poznatom noćnom klubu koji se zove ''Spavaća soba'', čiji je menadžment nakon ovog incidenta izdao sapoštenje povodom spekulacija koje su se pojavile u javnosti:

"Svesni smo priča o potencijalnom incidentu koji se dogodio, i želimo da istaknemo da smo duboko zabrinuti, shvatajući ozbiljnost situacije. Ali smo i, isto tako, pregledali snimke na kojima se nalazi gospođica Mekarti i nema ni indicija da je neko mogao nešto da joj ubaci u piće", navodi se u saopštenju noćog kluba.

Međutim, kako to vole da kažu krv nije voda, pa je po mnogima za sve ovo uzrok njegov otac, sada zvani Džon.

Džon Tomić, otac australijskog tenisera Bernarda Tomića, predhodnih godina zadobio je mnogo negativne pažnje. Nakon što je udario sparing partnera svog sina Tomasa Druea, u javnost je procurela priča da Tomić maltretira i Bernarda. Džon je priveden u Madridu, a naš teniser Janko Tipsarević i Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov svedoci su ovog događaja.

Tomas Drue, sparing partner Bernarda Tomića, kaže da je udarac koji mu je zadao Bernardov otac Džon samo kulminacija višemesečnog zlostavljanja.

Pljunuo mi je u lice, a onda je otišao i rekao je da mi neće platiti. Rekao sa mu: ’U redu, Džone, pravi si čovek. To je u redu. Platiće mi Bernard’. Onda me je udario glavom. Prethodnih šest meseci Džon me je svakog dana tretirao kao psa, bez imalo poštovanja. Treba ga udaljiti sa ATP tura. – rekao je Drue, koji tvrdi da je video kako Džon udara i svog sina Bernarda.

Deluje da Tomiću ovi skandali itekako prijaju, pa koristi svaku priliku da bude u epicentru.

Ostaje žal samo zbog činjenice što su mnogobrojni stručnjaci predviđali blistavu karijeru Australijancu koja je očigledno skandalima uništena.

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track