SRBIN ČUDOTVORAC: Ovo je Saša, zvanično najbolji teniski trener na svetu! Sereni je dao sve, a onda Naomi LANSIRAO među zvezde (VIDEO)
Foto: AP

OSAKA NA PUTU KA DRUGOJ GREN SLEM TITULI

SRBIN ČUDOTVORAC: Ovo je Saša, zvanično najbolji teniski trener na svetu! Sereni je dao sve, a onda Naomi LANSIRAO među zvezde (VIDEO)

Tenis -

Saša Bajin, Nemac srpskog porekla, nekada je trenirao Serenu Vilijams, a sada je Japanku Naomi Osaku doveo do finala Australijan opena.

Možda niste znali, ali za uspeh Naomi Osake, teniserke iz Japana, koja je na US openu stigla do prve grend slem titule u karijeri, najzaslužniji je - Srbin! I to niko drugi nego Saša Bajin, bivši trener Serene Vilijams.

Misteriozni Srbin Saša Bajin rođen je u Aranđelovcu pre 34 godine, a odrastao je u Minhenu. Od detinjstva je sjajno baratao reketom i najavljivao velike teniske domete. A onda, porodična tragedija ga je na trenutak smakla s pobedničkog puta. Kad je imao 15 godina, otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći i tada je izgubio motivaciju.

foto: Prinscreen, Profimedia, AP

Ipak, pre 10 godina dešava se pozitivan preokret. Saša je dobio poziv od tadašnjeg Sereninog partnera Jovana Savića da pojača njen tim. Prihvatio je i tako učestvovao u osvajanju brojnih titula slavne Amerikanke.

Navukao Serenu na srpsku hranu

On je bio i prolazio sa njom kroz sve uspehe, ali i padove i najteže periode u karijeri. Bio je uz nju dok je bila u bolnici tokom 2010. godine kada je imala krvni ugrušak u plućima i kada je posekla nogu. Tada joj je spremao srpske palačinke i uštipke na koje ju je navukao.

"Osim mojih roditelja, mislim da je on najvažnija osoba u mom timu. Mnogo je više od udarača loptice na mojim treninzima. On je moj stariji brat, član porodice. Zna više o meni od moje rođene majke", govorila je Serena o svom treneru.

Koliko joj on znači govori i to da mu nije dozvoljavala da dok je povređena radi sa drugim teniserkama, čak ni tada kada je propustila skoro čitavu sezonu i kada ga je Jelena Dokić pozvala da malo sparinguje sa njom, Serene je odbrusila da to može samo preko nje mrtve.

Bili su nerazdvojni, pa se spekulisalo da su i u ljubavnoj vezi. Bukvalno su živeli zajedno, spavali u u istom krevetu, izlazili po klubovima... Tabloidi su pisali o njihovoj navodnoj romansi, čak se spekulisalo da Serena čeka njegovu bebu. Ipak, oni su demantovali da su u ljubavnoj vezi.

Sada Saša pravi čuda sa Naomi.

Japanska teniserka je načinila senzaciju na US openu, zbog čega je Bajin zvanično proglašen najboljim trenerom sveta u 2018. godini.

Da se rad sa srpskim stručnjakom isplati i da uspeh Naomi Osake u Njujorku nije bio slučajan, potvrđuje se sada u Melburnu.

Naomi će se u subotnjem finalu sa Petrom Kvitovom boriti ne samo za trofej, već i za prvo mesto na WTA listi.

Svi uspesi 21-godišnje Japanke imaju isti potpis - Saše Bajina.

Srbin dok govori o svojoj učenici ima samo reči hvale:

"Uspeh je nije promenio. Ona je i dalje - Naomi. I dalje se šalimo na isti način, treniramo na isti način... Ništa se nije promenilo", kaže Saša Bajin i dodaje:

"Na svetu postoje dve vrste ljudi - oni koji kada postignu veliki uspeh zadovolje se time i oni koji hoće još. Na moju sreću Naomi spada u ovu drugu grupu".

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track