KADA JE UPOZNALA SRBINA BILA JE NIKO I NIŠTA! OD ANONIMNE TENISERKE POSTALA JE NAJBOLJA NA SVETU, ALI TO JOJ NIJE BILO DOVOLJNO! Nezahvalna Japanka se odrekla čoveka koji ju je vinuo među ZVEZDE! (VIDEO)
Foto: Printscreen

ŠOK

KADA JE UPOZNALA SRBINA BILA JE NIKO I NIŠTA! OD ANONIMNE TENISERKE POSTALA JE NAJBOLJA NA SVETU, ALI TO JOJ NIJE BILO DOVOLJNO! Nezahvalna Japanka se odrekla čoveka koji ju je vinuo među ZVEZDE! (VIDEO)

Tenis -

Najbolja teniserka sveta Japanka Naomi Osaka raskinula je saradnju sa teniskim stručnjakom srpskog porekla - Sašom Bajinom.

Iako teniska javnost smatra da je upravo Bajin zaslužan za neverovatan uspon mlade japanske teniserke, ona je odlučila da on više ne bude deo stručnog štaba.

Na Tviteru je to i potvrdila.

"Ćao svima, neću više raditi sa Sašom. Hvala mu na radu i želim mu sve najbolje u budućnosti", poručila je Osaka.

Kratko se oglasio i Saša Bajin:

"Hvala, Naomi! Želim ti sve najbolje kao i do sada. Kakva je samo ovo avantura bila! Hvala ti što si dozvolila da budem deo toga."

21-godišna Osaka je za manje od godinu dana rada sa Bajinom napravila čudesan rezultat. Trijumfovala je na dva vezana Gren slema, Ju-Es openu i Australijan openu i postala je zvanično najbolja teniserka sveta.

foto: Printscreen

Misteriozni Srbin Saša Bajin rođen je u Aranđelovcu pre 34 godine, a odrastao je u Minhenu. Od detinjstva je sjajno baratao reketom i najavljivao velike teniske domete. A onda, porodična tragedija ga je na trenutak smakla s pobedničkog puta. Kad je imao 15 godina, otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći i tada je izgubio motivaciju.

Ipak, pre 10 godina dešava se pozitivan preokret. Saša je dobio poziv od tadašnjeg Sereninog partnera Jovana Savića da pojača njen tim. Prihvatio je i tako učestvovao u osvajanju brojnih titula slavne Amerikanke.

"Osim mojih roditelja, mislim da je on najvažnija osoba u mom timu. Mnogo je više od udarača loptice na mojim treninzima. On je moj stariji brat, član porodice. Zna više o meni od moje rođene majke", govorila je Serena o svom treneru.

foto: Profimedia

Posle razlaza sa Serenom, sarađivao je sa Viktorijom Azarenkom i Karolinom Voznijacki. Bio je trener Dankinje kada je na Rolan Garosu upoznao Naomi Osaku.

"Bila je isuviše stidljiva, nije gotovo uopšte pričala i ja sam imao predsasude prema njoj zbog toga. Ali se sve dešava sa razlogom i drago mi je što smo započeli saradnju", izjavio je nedavno Bajin.

Bajin je uspeo da usmeri Osaku na pravi put, da promeni njen pristup mečevima i pomogne joj da izbaci negativnu energiju.

"U prošlosti je bila negativna. Neki mečevi kada joj nije išlo uticali su na to i to je radila iz namere da bude bolja. Vremenom sam pronašao način da to promenim kod nje, da izbacim tu negativnost. Iako, neki ljudi tako funkcionišu… Kada biste , recimo, rekli Džonu Mekinrou da mora da bude malo pozitivbiji, on bi vas gledao u čudu i pomislio ‘O čemu pričate’. Mislim da je Naomi stvarno potreban taj pozitivan stav", otkrio je Bajin.

Japanka je priznala da je uz Bajina napravila pozitivne promene.

"Bila sam malo negativna ranije, a od kako radim sa Sašom, osećam više optimizma. On pokušava i uspeva da svaki dan učini zabavnijim i uzbudljivijim. Za nekoga poput mene, ko je pomalo dosadan, to je stvarno dobro. Ja se neprekidno borim sa sobom i on je neka vrsta mirotvorca koji to menja", govorila je nedavno Naomi Osaka.

Vest da su raskinuli saradnju šokirala je teniski svet. Za samo godinu dana uspeli su da osvoje dva Gren slema i zajedno dođu do prvog mesta na WTA listi i svi su smatrali da je pred njima sjajna budućnost.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track