MOGAO SAM DA ODEM U PENZIJU 2009. GODINE: Rodžer Federer otkrio detalje za koje dosad niste znali
Foto: EPA/DAVID CROSLING

IZNENADIO FANOVE

MOGAO SAM DA ODEM U PENZIJU 2009. GODINE: Rodžer Federer otkrio detalje za koje dosad niste znali

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkrio je malo poznate detalje iz svoje karijere, a jedan je itekako šokirao sve koji ga vole.

Kako prenosi Tribute Geneva, još 2009. godine legendarni Švajcarac je mogao da završi sa aktivnim igranjem tenisa. Ali, te godine osvojio je Rolan Garos, zatim i Vimbldon, čime je došao do 15. Grend slema i oborio rekord Pita Samprasa.

"U tom trenutku sam osvojio sve, tako da sam već tad mogao da se penzionišem", otkrio je Federer koji je između ostalog pričao i o sebi van teniskih terena.

"Mislim da sam totalno normalan čovek. Veoma mi je bitno to što ljudi često dolaze, pitaju me za autograme, kažu da me prate po 20 godina... U privatnom životu ja nisam ta osoba. Totalno sam normalan čovek koji je odrastao u Bazelu. Ja sam muž i otac, sin svojih roditelja. Ja sam takav, nisam samo teniser", istakao je Rodžer koji dodaje da je u karijeri pravio neke greške koje nisu uticale na njegov život.

"Greške su sastavi deo života. Mogao sam neke stvari da uradim drugačije, ali ni ja ne znam koje tačno. Možda sam u nekim mečevima mogao drugačije da odreagujem, na nekim brejk loptama. Ali, na kraju, ni za čim ne žalim previše. To bi značilo da živim u prošlosti, a to ne bi bilo dobro. BItno je biti pozitivan i gledati unapred. Imao sam dosta grešaka", dodao je Švajcarac.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track