TO ŠTO NOVAK RADI JE NEČUVENO: Legendarne Amerikanke kazale što zaista misle o Đokoviću! Federer i Nadal neće biti srećni
Foto: Profimedia

priznale

TO ŠTO NOVAK RADI JE NEČUVENO: Legendarne Amerikanke kazale što zaista misle o Đokoviću! Federer i Nadal neće biti srećni

Tenis -

Teniske šampionke i nekadašnje najbolje igračice sveta Lindzi Devenport i Kris Evert smatraju da je Novak Đoković neverovatan i da će prestići Rodžera Federera po broju Gren slem trofeja.

Evert, koja je u međuvremenu postala predsednica Teniske asocijacije SAD, kaže da nije humano koliko je srpski teniser dobar uz podsećanje da ima 21 pobedu zaredom na Gren slemovima.

- Đoković je igrao nehumano dobro na Australijan openu. Nikada nisam videla nekoga da ima takav mentalni fokus, toliko jasnoće i toliko odlučnosti - rekla je Evert i dodala:

foto: AP

- Bio je bolji od Nadala, koji je takođe 100 odsto odličan u tim kategorijama. Ako bude igrao još dve, tri godine na vrhunskom nivou mislim da može sve da ih prestigne po broju Gren slem titula.

Istog mišljenja je i osvajačica 55 titula u ženskom tenisu.

- Mislim da je tako. Druga dvojica (Federer i Nadal) nikada nisu osvojili sva četiri Gren slem trofeja u isto vreme. Novak je to uspeo. Jednostavno je nečuveno da imamo igrača koji je toliko dobar u istoj eri sa Rafom i Rodžerom - zaključila je Devenport.

foto: AP

Podsetimo, Rodžer Federer u karijeri je osvojio 20 Gren Slem titula, a poslednju 2018. na Australijan Openu. Obzirom na to da je zakoračio u 38. godinu života teško je očekivati da će osvojiti još koju titulu. S druge strane Đoković ima 15 titula, a ispred njega je Rafael Nadal sa 17…

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track