AGASI PRIZNAO DA NIJE DORASTAO ĐOKOVIĆU: Ne bih pobedio Novaka ni da igramo milion puta! Amerikanac otkrio šta mu je bila najveća greška u karijeri!
Foto: Reuters

otvoreno

AGASI PRIZNAO DA NIJE DORASTAO ĐOKOVIĆU: Ne bih pobedio Novaka ni da igramo milion puta! Amerikanac otkrio šta mu je bila najveća greška u karijeri!

Tenis -

Nekada prvi teniser sveta i bivši trener Novaka Đokovića, Andre Agasi, priznao je da nikada ne bi pobedio svog nekadašnjeg učenika, trenutno prvog igrača sveta.

Amerikanac je rekao i da su u rangu Đokovića Rodžer Federer i Rafael Nadal, teniseri koji su dominantni poslednjih 15-tak godina.

- Da li ste videli kako udaraju lopticu sa osnovne linije. Ja bih tako mogao 10 minuta, a onda bih otišao - iskreno je rekao Agasi.

- Nikada je bih pobedio Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, čak ni kada bih protiv njih igrao milion puta. Najbolji Agasi ne bi bio u stanju da se takmiči sa njima kada su u najgorem izdanju - brutalno je iskren osvajač osam grend slem titula.

Agasi je ponovio da je bilo dana kada je žestoko mrzeo tenis.

- Sećam se da je bilo trenutaka kada sam mrzeo ovu igru svom snagom. Pratim sve sada, gledam mečeve i pričam o tenisu kao srećan čovek.

Priznaje da je napravio mnogo grešaka u karijeri, a jednu izdvaja kao posebnu.

- Jedna od njih bila je što sam verovao da će moja sreća prestati kada postanem prvi igrač sveta. Desilo se suprotno, trebalo mi je vremena da se naviknem - zaključio je Agasi.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track