ĐOKOVIĆ OTKRIO KAKO JE NAUČIO DA TIHUJE I TRPI: Mi smo malo konzervativniji, rezervisano prihvatano što nije naše i možda imamo pogrešno tumačenje toga
Foto: Instagram

Otvorio dušu

ĐOKOVIĆ OTKRIO KAKO JE NAUČIO DA TIHUJE I TRPI: Mi smo malo konzervativniji, rezervisano prihvatano što nije naše i možda imamo pogrešno tumačenje toga

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je neobične detalje iz svoje biografije, između ostalog zašto je zauvek prestao da konzumira alkohol i kako je počeo da meditira.

Đoković je o svim promenama koje su mu se dešavale tokom karijere govorio u intervjuu za Vajs.

"Godinama već ne pijem alkohol. Ranije jesam povremeno i onda kao sportista koji retko pije alkohol, a to je opšte poznato, da prosto te jedna čaša bilo čega odmah ubaci u mašinu i onda ne znaš gde si...".

Đoković je ranijih godina u nekoliko navrata pričao o tome da praktikuje meditaciju, a sada je objasnio zašto je i kako počeo.

"Ne meditiram nego tihujem, kako se već kaže. Ista stvar. U pravoslavlju postoji taj termin, trpljenje i tihovanje. Da, praktikujem meditaciju već unazad skoro deset godina. Meditacija je i pranje sudova. Meditacija je i gledanje u zvezde. Meditacija je i kupanje, tuširanje. Meditacija je sve ono što čoveka dovede u to stanje uma da je potpuno prisutan. To je ono što se naziva ritualnim. Dobro, mi smo malo, ono, što se kaže, tradicionalisti, konzervativniji smo u tom pogledu i sve što dolazi, da tako kažem, znanje spolja što nije naše se malo rezervisano prihvata i imaju možda pogrešno tumačenje toga".

Kurir sport/Vajs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track