Najnovije vesti

FEDERER SE ODUVEK BRINUO ZA SAMO ZA SVOJE INTERESE: Danil Medvedev bez dlake na jeziku govorio o Švajcarcu, Novaku Đokoviću, Nadalu...
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

POTPUNO OTVORENO

FEDERER SE ODUVEK BRINUO ZA SAMO ZA SVOJE INTERESE: Danil Medvedev bez dlake na jeziku govorio o Švajcarcu, Novaku Đokoviću, Nadalu...

Tenis

Ruski teniser Danil Medvedev bez dlake na jeziku pričao je o najboljim teniserima današnjice Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru. 

Medvedev se dotakao teme koja je svoj vrhunac doživela tokom Indijan Velsa i Majamija ove godine, kada je odlučeno da predsednik ATP Kris Kermod od 2020. godine više neće vršiti tu funkciju.

 

Tada su mediji spekulisali da je predsednik Saveta igrača Novak Đoković bio glavni 'inicijalna kapisla' koja je smenila Britanca, a Medvedev je rekao šta misli o tome.

 

"Đoković se značajno posvetio svemu tome. Za Nadala ne znam, a Federer se oduvek brinuo samo za svoje interese, što je normalno. On je zbog toga tu gde jeste. Da se brinuo o drugim stvarima ne bi imao 20 Grend slem titula. Đoković razmišlja o tenisu, ali i o Top 100 igrača kojima pokušava da obezbedi više novca kroz nagradne fondove. To, doduše, govorim bez dokaza", rekao je Medvedev tokom jednog intervjua za Eurosport.

danil medvedev
danil medvedevfoto: AP

Rus takođe kaže da je moguće da je Novak bio za smenu Kermoda.

 

"Moguće da je to istina. Zbog toga postoji Savet igrača. Koliko ja znam, predstavnici turnira su glasali da Kris ostane. Krisa sam upoznao privatno, ali nikada nisam znao kakav je u stvari. Zbog toga je potreban Savet igrača, a Rafa i Federer nisu u njemu. Oni mogu samo da pričaju (šta misle)", dodao je Medvedev.

 

U istom intervjuu Medvedev je otkrio kako je potrošio prvu značajan novac koji je zaradio od nagrada.

 

"Dok sam igrao Fjučrse moji roditelji su bili u nezavidnoj situaciji. Želeo sam da im pomognem. Ranije sam uglavnom išao u prodavnice i govorio: 'Vau, koliko su lepe ove farmerke od 300 evra'. Ali, nisam mogao da ih kupim. Posle Vimbldona 2017, kada sam pobedio Stena Vavrinku i dobio mnogo novca, otišao sam u Filip Plejn i potrošio 10.000 evra", otkrio je Danil.

 

kurir.rs / kurir sport 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...