LEĐA SU MI BILA U BLOKADI, KOLENO U OČAJNOM STANJU...PITAO SAM SEBE - TREBA LI MI SVE OVO?! Federer otvorio dušu! Švajcarac otkrio zbog čega je zaobilazio Rolan Garos!
Foto: EPA

potpuno otvoreno

LEĐA SU MI BILA U BLOKADI, KOLENO U OČAJNOM STANJU...PITAO SAM SEBE - TREBA LI MI SVE OVO?! Federer otvorio dušu! Švajcarac otkrio zbog čega je zaobilazio Rolan Garos!

Tenis -

Najbolji švajcarski teniser Rodžer Federer prvi put posle 2015. godine zaigraće na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Četiri godine Rodžera nije bilo na Rolan Garosu, a sada je objasnio zbog čega je zaobilazio ovaj prestižni Gren slem.

Švajcarac je istakao da je 2016. i 2017. zbog povreda morao da propusti ovaj turnir. Pokušao je, ali jednostavno telo nije moglo da izdrži napore...

"Trenirao sam na Filip Šatrijeu neko vreme i onda sam se upitao: Šta ja uopšte radim ovde?1 Leđa su mi bila u blokadi, koleno mi je bilo u lošem stanju, mogao sam da stignem najdalje do trećeg kola", kaže Federer.

Naredne godine nije imao problema sa povredama, ali bila mu je neophodna pauza.

"Padao je sneg, pa sam morao da treniram u zatvorenom. Iskreno, pitao sam sebe, treba li mi sve ovo? Nije problem da treniram svakodnevno, ali u takvim uslovima... Dobro sam igrao te godine, osvojio sam Indijan Vels i Majami i mislio sam da nije loša ideja da odmorim. A prošle godine sam hteo pauzu, između ostalog i zbog rođendana moje supruge. Hteo sam više vremena da provedem sa porodicom i prijateljima", iskren je Rodžer.

Verovali ili ne, Rodžer je pre 20 godina odigrao svoj prvi meč na Rolan Garosu, sa da ima 37 godina i mnogi smatraju da je ovo njegov poslednji nastup na Gren slemu u prestonici Francuske.

"Je li mi ovo poslednji nastup u Parizu? Pa, čuo sam da se opraštam još u Australiji. To nije moj plan, ove godine je tako, ne znam kako će biti sledeće", rekao je Švajcarac.

Ovog vikenda počinje Rolan Garos, a kvota da će Novak Đoković uzeti četvrti grend slem u nizu je 3,60. Prvi favorit u Parizu je Rafael Nadal s kvotom 2,00, a kvota na Federera je čak 22. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Rolan Garosa.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track