NOVAK OTVORIO DUŠU I PRIČAO O SVEMU: Super je trenirati u Beogradu i biti sa porodicom! Samo da mi Janko da besplatne termine (KURIR TV)
Foto: Starsport

raspoložen

NOVAK OTVORIO DUŠU I PRIČAO O SVEMU: Super je trenirati u Beogradu i biti sa porodicom! Samo da mi Janko da besplatne termine (KURIR TV)

Tenis -

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković trenutno boravi u Beogrtadu i sprema se za nastup na travnatim terenima Vimbldona, na kojima će od 1. jula braniti titulu.

Đoković je u sredu trenirao sa Viktorom Troickim, a potom razgovarao sa novinarima.

- Ko je za tenis posle izjave?, prvo je rekao, posle čega je usledilo pitanje zašto ne trenira na travi.

- Ako znaš gde u Srbiji ima travnati teren, kaži mi pa da idem. Svi se spremamo za travu. Ja idem malo ranije u London da se spremim. Neću igrati turnire, i to je derugačije u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine sdam imao vremena da igram Kvins, jer sa pre toga imao mnogo pauze, zbog operacije. zato sam igrao turnir, trebali su mi mečevi.

Novinari su primetili i da Novakov sin Stefan uživa u tenisu.

- Trenutno iz razonode. Ako bude odlučio ja ću ga podržati. Za sada je to samo igra, on ima samo pet godina.

Neizbežna tema su i vremenski uslovi

- Meni odgovara i doro je što je toplo. Da se naviknemo.

Kako prolaze dani u Beogradu?

- Prvi deo dana na terenu, kondicija i sve obaveze. Popodne sa porodicom, bratom koji je ovde i svima koji su ovde. Volimo da provodimo vreme napolju.

Ciljevi na Vimbldonu?

- Imam najviše ciljeve i to nije tajna. Ja sam na vrthu ATP liste i logično je da očekujem da doguram do kraja. Jedno su želje drugo je realnost. Bitno je da se spremim, jer se najređe igra na travi i treba vreme da se prilagodim. Zato se nadam da ću igrati dva tri meča u dva tri seta, da se prilagodim. Ovde treniramo jer nemamo travu, a ovakav teren je približan tome, posebno jer je sada vrućina, pa se loptica ubrzava i manje je vremena da se spremiš za udarac.

Kako ste preboleli poraz u polufinalu Rolan Garosa?

- Za jednu noć. Mnogo mi manje vremena sada treba. Sad sam otac dva deteta i ne smem sebi da dozvolim da mislim na tenis kada sam sa njima. Oni mi pomažu u tome. Ostaje žal, ali ide se dalje.

Ko su favoriti u Londonu?

- Osim najvećih imena koje svi znate, tu su Vavrinka, Raonić, Izner, Anderson, Cicipas, Zverev, Tim, koji je šljaker, ali je sve bolji i na travi. Dobro, Nadal i Federer su tu glavni, naravno, a nas trojica smo svakoko najveći favoriti.

Ima li pritiska?

- Osećam pritisak i to je sastavni deo karijere. Pred Rolan Garos on je bio malo veći, jer sam mogao da zaokružim četiri Gran Slema. Ali eto, u polufinalu sam izgubio set, zatim i meč koji je imao mnogo prekidfa. Zderav sam, osećam se spremno da nastavim dalje

Rezultati srpskih tenisera sve su bolji.

- Da čestitam Đereu, Lajoviću, Krajinoviću i Kecmanoviću. Svi su se probili. Viktor se trudi da se vrati, kao i Janko. Ja se nadam da ćemo sistematski moći da ispratimo sve to. Za sada je to sve individualno. Ovo što radi Janko je jako pozitivno, ali da bi negovali tenis i radovali se novim uspesima, moramo da postavimo novu tenisku strukturu. Svi mi moramo da podvučemo crtu u karijerama, a sada je trenutak da se naši rezultati iskoriste. Da se udruže sve institucije koje su teniski značajne i da konstruišemo dugogodišnji sistem koji bi bio samoodrživ. Ne mogu ja to sam, iako imam podršku na svim nivoima. Imali smo tim povodom razgovore i nadamo se da će iz toga izaći neko dugoročno rešenje.

Trenirate na terenima kod Janka Tipsarevića.

- Besplatno koristim termine. On je moj idol, a ja za uzvrat se slikam i dajem autograme. samo da mi da da besplatno treniram

Ko su teniseri nove generacije?

- Zverev je lider nove generacije. Cicipas je tu odmah iza, ali ima nekoliko igrača koji strašću na terenu i van njega pokazuju da na njih treba gledati kao lidere u budućnosti: Šapovalov, Tim... Svi su veoma profesionalni i dobri momci. Jer uspeh se ne gleda samo kroz trofeje, već i po osdnosu i vrednostima koje zastupaš. Oni to imaju i mogu biti šampioni u svakom smislu.

Endi Marej se vratio na teren.

- Sjajana vest. Dugogodišnji rival i prijatelj. Prvi meč smo igrali sa 11, 12 godina. Vratio se i bitno je da nema bolova. Zimonjić, Bob Brajan su operisali kukove i sada hoće da se vrate. To su presedani, nezamislivi do pre 5 godina.. Nadam se da će Endi da se vrati i u singlu.

Kako komentarišete ono što govori Nik Kirjos

- Kirjos nije loš momak i ne znam zašto izjavljuje sve te stvari. To je deo karaktera, on može da priča šta želi, nemam problem sa tim. To je njegov način komunikacije, ja mislim da nije loš momak. Pre pet godina sam mu prišao i ponudio pomoć, jer sam i ja na početku imao mnogo kritika. Od tada se nešto promenilo. Nije me kontakitrao, osim kroz javnost. Nikada ni sa kim nisam tako komunicirao, ali šta da wse radi. Opet kažem, nemam nikakav problem sa tim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track