ŠOKANTNO OTKRIĆE ŠVAJCARCA! Federer otkrio koji teniser mu je promenio karijeru iz korena! OVOME SE NIKO NIJE NADAO!
Foto: AP

ZANIMLJIVO

ŠOKANTNO OTKRIĆE ŠVAJCARCA! Federer otkrio koji teniser mu je promenio karijeru iz korena! OVOME SE NIKO NIJE NADAO!

Tenis -

U intervjuu za poznati sportski magazin "Clique Dimanche", Federer je pričao o svom karakteru u ranim periodima profesionalnog tenisa.

"Na početku sam bio veoma ljut, ali sam onda naučio da su ti mali detalji veoma bitni i da ako bih nastavio istim putem, da to ne bi bilo dobro za mene", rekao je Rodžer i onda otkrio koji igrač i kada mu je promenio karijeru iz korena.

"Plakao sam mnogo i bacao rekete. Kada bih izgubio lomio bih ih... Morao sam da naučim kako da kontrolišem ponašanje. Ključni momenat desio se 2001. godine u Hamburgu. Izgubio sam meč koji je trebalo da dobijem i ponašanje mi je bilo očajno. Tada sam odlučio da se smirim", kaže Federer.

U pitanju je meč sa Argentincem Frankom Skviljarijem, kada je Švajcarac glatko poražen u dva seta sa 6:3, 6:4 iako je Fedeks bio apsolutni favorit u tom meču.

Za nekoliko dana počinje Vimbldon, a Novak Đoković je prvi favorit za novi trofej na londonskoj travi. Kvota na Srbina je 2,75, na Federera je 3,00, na Nadala 4,25, dok su na sve ostale kvote mnogo veće. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Vimbldona.

Argentinac danas ima 43 godine, a igračku karijeru okončao je danve 2005. godine posle poraza od Pabla Kuevasa na turniru u Ekvadoru. Pobeda nad Federerom, ovom Argentincu je najveća pobeda u karijeri tokom koje je zaradio čak 2,5 miliona dolalara. Najbolju poziciju na ATP listi u karijeri ostvario je 2000. godine kada ga je samo jedno mesto delilo od Top 10.

Švajcarski teniser nastavio je da priča o početku.

"Nisam voleo poraze, a ne volim ih ni sada. Pre nisam znao kako da pronađem balans između ljutnje i smirenosti. Razgovarao sam sa bliskim ljudima i malo po malo sam se menjao", dodao je on.

Federer je uspeo da prebrodi sve i postane jedan od najboljih tenisera svih vremena, a po mnogima i najbolji.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track