NOLE JE TENISKI VANZEMALJAC: Đoković objasnio kako je uspeo da spase dve meč lopte na servis Federera! PONAVLJAO SAM JEDNU STVAR sve vreme! (VIDEO)
Foto: EPA/CARL RECINE

ODIGRAO MEČ U GLAVI

NOLE JE TENISKI VANZEMALJAC: Đoković objasnio kako je uspeo da spase dve meč lopte na servis Federera! PONAVLJAO SAM JEDNU STVAR sve vreme! (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je teniski vanzemaljac! U finalu Vimbldona se našao pred "nemogućom misijom", ali je na kraju uspeo da savlada Rodžera Federera.

Bilo je to epsko finale nabijeno emocijama.

Kada je nedugo zatim na konferenciji za mediji Novak upitan kako se osećao kada se meč završio, odgovorio je:

"Bilo je veliko olakšanje na kraju, iskreno. Za ovu vrstu mečeva se pripremaš, živiš, oni daju smisao i vrednost svakom minutu koji provedeš na terenu trenirajući kako bi došao u poziciju da igraš ovakav meč sa tvojim najvećim rivalom ikada. Mislim, to je jedna stvar koju sam obećao sebi kada sam izlazio na teren danas, a to je, da moram da ostanem smiren i pribran jer sam znao da će atmosfera biti takva kakve je i bila".

Nole otkriva da je u svojoj glavi ovaj meč odigrao pre njegovog početka.

"Rodžer je igrao dobro. Mislim, od prilike sam i očekivao takav scenario i vizuelizovao šta će se desiti. To je bilo najzahtevnije, mentalna priprema meča koji je bio jedan od najzahtevnijih ikada. Imao sam najzahtevniji meč sa Nadalom u finalu Australijen opena, koji je trajao skoro šest sati. Ali, mentalno, ovo je drugi nivo, zbog svega".

Đoković nije krio oduševljenje neverovatnom pobedom i podsetio na dve meč lopte koje je u petom setu spasao na servis Federera.

"Očigledno je da sam jako uzbuđen i preplavljen emocijama jer sedim ovde ispred vas kao pobednik. Ovaj meč je imao sve. Lako je mogao da se reši i u njegovu korist. Servirao je ekstremno dobro, mislim, skoro celog meča. Imao sam mnogo poteškoća da predvidim njegov servis. Bio je to flešbek US opena kada sam spasio dve meč lopte protiv njega, takođe. Ali, vidite, u ovim momentima, pokušavam da nikada ne izgubim veru u sebe, samo ostajem miran, fokusiram se da vratim lopticu, riterniram, što me nije baš najbolje služilo danas. Moram da kažem, u sva tri taj-brejka, pokazao sam ono najbolje", zaključio je Novak Đoković.

(Telegraf.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track