E, KADA SMO I OVO DOČEKALI: Federer priznao da se DIVI Novaku Đokoviću! OVO je ono što im je zajedničko!
Foto: AP

ZANIMLJIVO

E, KADA SMO I OVO DOČEKALI: Federer priznao da se DIVI Novaku Đokoviću! OVO je ono što im je zajedničko!

Tenis -

Sve smo bliži ovogodišnjem Lejver kupu, a sam tim i nekim spektakularnim duelima i dublovima.

Ove godine deo istog neće biti Novak Đoković koji je zbog povrede propustio jedan deo sezone, ali će zato glavna zvezda ovog turnira definitivno biti Rodžer Federer koji se prisetio dva poslednja Lejver kupa kada je igrasa Novak i Rafom.

- Za mene je to bila jedna emotivna nedelja pored Nadala i Đokovića. Kada provedete nedelju pored Rafe, gledate njegov intenzitet i pitate se kako pronalazi balans. Da to ne radi bilo bi suludo. Kada završi trening on je opušten, a iznenadilo me je to kako on ulazi u prilike, izjavio je Federer.

Međutim, ove godine Novak neće nastupiti sa Švajcarcem.

- Đoković je opušten, po tome smo slični. Da biste bili uspešni morate da budete opušteni. Mi igramo mnogo mečeva, od 50 do 100. Nije to kao boks kada imate do dva meča godišnje. Mi moramo da se opustimo pet minuta pre meča.

Švajcarac je zatim otkrio i šta ga je iznenadilo kod Đokovića.

- Ono što me je iznenadilo kod Đokovića je ta neka jasnoća koju ima kada želi da pobedi meč. On kao da razmišlja 'Ja ću igrati ovako i zato ću biti uspešan'. Sviđa mi se i njegov proces i kako bira šta i kada će jesti. Sve mora da bude po planu. To neverovatno poštujem.

Rivalstvo među Rafom i Rodžerom traje čak 14 godina.

- Na društvenim mrežama vidim da se navijači Federera i Nadala takmiče. Ako jedan izgubi, drugi su srećni. Morate da uživate u obojici. Morate da budete navijači i Federera i Nadala, iako jednog volite nešto više od drugog.

Lejver kup u Ženevi počinje 20. septembra, a ekipe su sledeće:

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track