POLA MILIONA ZA ĐOKOVIĆEV REKET NA AUKCIJI U NIŠU: Evo ko ga je kupio i u čijim će rukama završiti (FOTO)
Foto: Fondacija Deca carevi sveta

humanost

POLA MILIONA ZA ĐOKOVIĆEV REKET NA AUKCIJI U NIŠU: Evo ko ga je kupio i u čijim će rukama završiti (FOTO)

Tenis -

Fondacija “Deca – carevi sveta” prikupila je preko tri miliona dinara za kupovinu ultrazvučnog aparata za Kliniku dečje onkologije u Nišu.

Na prvoj donatorskoj večeri i aukciji fondacije „Deca - carevi sveta" više od 200 Nišlija učestvovalo je u prikupljanju sredstava kupovinom donatorske karte za večeru u iznosu od 10.000 dinara.

foto: Fondacija Deca carevi sveta

U toku večere održana je i aukcija sportskih rekvizita najvećih svetskih asova. Najprestižniji predmet aukcije bio je potpisani reket Novaka Đokovića koji je prodat po ceni od 500.000 dinara. Reket je kupio Klub privrednika Niša koji će, naredne godine na sledećoj donatorskoj večeri fondacije pokloniti najboljem mladom niškom teniseru.

- Novaku sam počeo da pričam o fondaciji i ovoj akciji i kada sam spomenuo da je aparat za decu nije me ni sačekao da završim već se sagao, uzeo reket i dao mi kako bi pomogao pri kupovini aparata - kazao je medijima Zoran Stojiljković iz Fondacije “Deca – carevi sveta".

foto: Fondacija Deca carevi sveta

Među izloženim predmetima našli su se dresovi dres Nikole Jokića, odbojkašice Tijane Bošković, reketi i oprema Dominika Tima i Kristine Mladenović. Potpisani dres košarkaške reprezentacije Srbije, lično je predao reprezentativac Srbije Stefan Jović, koji je i sam bio učesnik u licitiranju kupivši dres Duška Tošića.

Iz fondacije su najavili da je ovo tek početak i da će u budućnosti nastaviti da kroz okupljanje uspešnih i uglednih Nišlija pomognu deci. Prema njihovim rečima, naredni poduhvat biće verovatno izgradnja skejt parka u Čairu.

kurir.rs / M.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja