PONOSAN NA SVOJIH 100 TITULA: Federer o rekordima, Đokoviću i Nadalu, narednoj generaciji i penziji!
Foto: Profimedia

OTVOREN

PONOSAN NA SVOJIH 100 TITULA: Federer o rekordima, Đokoviću i Nadalu, narednoj generaciji i penziji!

Tenis -

Rodžer Federer pričao je o borbama za trofej sa najvećim rivalima i da ga to motiviše da se i dalje nadmeće i osvoji ih što više do kraja karijere.

"Pokušavam da ostvarim uspeh u stvarima koje mogu da kontrolišem. Bilo je kul doći do 100. titule u Dubaiju ove godine.To je bilo nešto posebno za mene. Znate, svaki rekord je tu da bi se oborio, i tako u nedogled", rekao je Švajcarac.

Pohvalio je svoja dva najveća rivala Đokovića i Nadala i istakao da se divi svemu što su ova dvojica velikih asova postigli do sada u karijerama.

foto: AP, EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

"Ono što su Rafa i Novak uradili je neverovatno i suludo i oni će napraviti još uspeha, u to sam uveren. Ali, ja sam na Turu i pokušavam da povećam prednost, ali sam tu i da bih osvajao još više slemova i drugih titula i dobro se zabavljao", objasnio je Rodžer.

On je dodao da naredna generacija kuca na vrata.

"Dosta toga se dešava, ali ja uživam u rivalstvu sa Novakom, Rafom i ostalima. Uživam u igri sa rivalima, imamo toliko napisanih priča i odličnih duela", podsetio se Federer.

Na pitanje kad će u zasluženu penziju, izbegao je konkretan odgovor.

Moj fitnes trener mi je uvek govorio da kada budem mislio da mi je ostalo samo godinu dana do kraja karijere neću više morati da se bavim fitnesom, već da ću samo igrati turnire i uživati. To ću i uraditi, ali sada, u decembru, planiram dosta naporne treninge, kao i u proleće", zaključio je Rodžer Federer

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track