ZATO JE ĐOKOVIĆ GOSPODIN MEĐU SPORTISTIMA: Novak govorio o Federeru i Nadalu, a treba biti VELIKI, pa ovo PRIZNATI (VIDEO)
Foto: AP

PRED ATP FINALE U LONDONU

ZATO JE ĐOKOVIĆ GOSPODIN MEĐU SPORTISTIMA: Novak govorio o Federeru i Nadalu, a treba biti VELIKI, pa ovo PRIZNATI (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković u nedelju kreće u poteru za još jednim vrednim peharom.

Na ATP finalu u Londonu srpski teniser igra u Grupi "Bjern Borg" sa Mateom Beretinijem, Dominikom Timom i Rodžerom Federerom.

Osim trofeja, Đoković "juri" i prvo mesto, ali će mu ispunjenje tog cilja zavisiti i od Rafaela Nadala.

"Predamnom je izuzetno težak zadatak. Dovoljno je pogledati rivali u grupi. Imam veliki motiv, a bilo bi fantastično da godinu završnim na prvom mestu", rekao je Đoković u Londonu.

S obzirom na to da mu je Federer rival u grupi, red je bio da se Novak priseti njihovog poslednjeg susreta, u finalu Vimbldona, kada je Srbin napravio istorijski preokret.

"U takvim mečevima koristim vizuelizaciju, odnosno odigram meč u glavi pre nego što izađem na teren. Naravno, onakav scenario nisam mogao da predvidim, ali pokušavam da se spremim za sve moguće situacije. U meni se vodi veća bitka, nego ona spoljnja, sa protivnikom", dodao je Đoković.

Nole priznaje da mu Federer i Nadal daju najveći motiv.

"Jedni druge teramo na napredak. Verovatno da se zbog njih dvojice i dalje takmičim na ovom nivou. Motiviše me da uradim isto što i oni i da ih čak i prestignem", priznao je Novak Đoković.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track