MOĆNI ĐOKOVIĆ PREGAZIO BERETINIJA: Novak furiozno krenuo ka trofeju u Londonu i povratku na prvo mesto (VIDEO)
Foto: AP

ZAVRŠNI TURNIR SEZONE

MOĆNI ĐOKOVIĆ PREGAZIO BERETINIJA: Novak furiozno krenuo ka trofeju u Londonu i povratku na prvo mesto (VIDEO)

Tenis -

Drugi reket sveta Novak Đoković deklasirao je Italijana Matea Beretinija 6:2, 6:1 u prvom meču prvog kola Grupe "Bjern Borg" na ATP finalu u londonskoj "O2 areni".

Đoković je furiozno krenuo ka šestoj titulu na završnom turniru i borbi za povratak na prvo mesto ATP liste.

U prvom susretu dvojice tenisera Italijan nije znao šta ga je snašlo. Krenuo je Beretini u grču na debitantskom nastupu na ATP finalu, ali i kada je postalo očigledno da je skinuo okove, protiv moćnog Đokovića nije mogao.

Meč je trajao samo 62 minuta!

Beretinijevo jedino oružje bilo je snažni servis, ali je Đoković fantastično riternirao, tako da osmi igrač sveta nije imao šansi.

Od 2:2 u prvom setu do 4:0 u drugom Novak je vezao osam gemova.

U potpunosti je "razbio" rivala.

Kratak pad koncentracije Srbin je doživeo u petom gemu drugog seta kada je rivalu dozvolio da mu oduzme servis, ali je onda vezao sledeća dva gema i ekspresno završio meč.

"Lepo je vratiti se. Sjajno sam igrao na Vimbldonu, i sada sam ovde nastavio. U Londonu uvek uživam", rekao je Đoković odmah posle meča.

"Pretpostavljao sam da će Beretini biti nervozniji, jer mu je ovo bio prvi meč na ovom turniru. Na vreme sam napravio brejk, onda počeo bolje da mu čitam servise i zaista sam do kraja igrao solidno i čvrsto", dodao je Đoković.

U drugom meču Grupe "Bjern Borg" u večernjem terminu (21.00) sastaju se Rodžer Federer i Dominik Tim.

TOK MEČA:

Drugi set - 6:1:

6:1 - KRAJ!

5:1 - BREJK! Đokoviću se žuri, napravio je brejk i u sledećem gemu servira za meč.

4:1 - BREJK! Novak se malo iznervirao i dozvolio Beretiniju da mu prvi put na meču oduzme servis. Italijan je prekinuo Noletovu seriju od osam uzastopno dobijenih gemova.

4:0 - BREJK! Novakova serija se nastavlja. Prvu brejk loptu nije iskoristio jer je Beretini odservirao as, ali drugu jeste.

3:0 - Đoković ne posustaje! Osvaja sedmi gem zaredom!

2:0 - BREJK! Razigrao se Beretini, ali Novak je moćan! Srbin je ponovo oduzeo servis Italijanu i silovito ide ka pobedi. Gem je završen duplom servis greškom.

1:0 - Gde je stao u prvom, Novak je nastavio u drugom setu. Đoković je vezao deset poena, odnosno dobio je 20 od poslednja 24.

Prvi set - 6:2:

6:2 - BREJK! Beretini je u potpunosti "pao", ni servis ga u ovom gemu nije služio, a to je protiv Đokovića nedopustivo. Odmah je usledila kazna.

5:2 - Novak je potvrdio brejk! Beretini je prvi put kako-tako zapretio na Đokovićev servis, imao je 15:30, ali onda je srpski teniser vezao tri poena. Nole je sjajan i na drugi servis.

4:2 - BREJK! Novak je uspeo da ukroti snažne servise Beretinija i dođe do 15:40. Prvu brejk loptu nije iskoristio, jer je lopticu poslao u mrežu, ali je u sledećem poenu dobio poklon od rivala - Italijan je pogrešio i omogućio Noletu da stekne prednost.

3:2 - Đoković ne posustaje, ne daje ni gram nade rivalu kada ima početni udarac.

2:2 - Beretini već ima tri asa... Italijan poene osvaja odličnim servisima, ali ako se uđe u razmenu, kao po pravilu, dobija ih Novak. Tako je u ovom gemu Đoković uzeo dva poena, oba posle loših bekhenda Beretinija.

2:1 - Srbin odlično servira. U ovom gemu je napravio i prvu grešku na meču, što je do sada jedini poen Italijana na Novakov servis.

1:1 - Novak je dobio prvih šest poena na meču. Na 0:30 u ovom gemu Beretini je odservirao as i kao da je time skinuo okove, jer očigledno je bilo da je startovao u grču. Nastavio je da dobro servira, pa je osvojio prvi gem na debitantskom nastupu na ATP finalu.

1:0 - Đoković meč otvara gemom bez izgubljenog poena.

Đoković i Beretini u londonskoj "O2 areni" igraju prvi meč prvog kola Grupe "Bjern Borg". U večernjem terminu (21.00) u okviru iste grupe sastaju se Rodžer Federer i Dominik Tim.

Novak bi se osvajanjem trofeja na ovom ATP finalu izjednačio sa Federerom, rekorderom sa šest titula.

Nole je prošle godine stigao do finala, u kome je poražen od Aleksandra Zvereva, a poslednji put je slavio na ovom turniru 2015, kada je bio bolji od Federera.

Povratak srpskog tenisera na vrh ATP liste je moguć, ali će zavisiti i od rezultata trenutnog lidera Rafaela Nadala, koji se takmiči u Grupi "Andre Agasi".

Đoković i debitant na završnom turniru Beretini nikada se do sada nisu sastajali.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track