NOVAK ISKALIO BES NA SVOJIM TRENERIMA, PA IZGUBIO OD TIMA: Đoković poražen od Austrijanca posle ATOMSKOG tenisa i velike DRAME u Londonu! Srbin sa Federerom za polufinale (VIDEO)
Foto: EPA/WILL OLIVER

DOMINIK PROŠAO DALJE

NOVAK ISKALIO BES NA SVOJIM TRENERIMA, PA IZGUBIO OD TIMA: Đoković poražen od Austrijanca posle ATOMSKOG tenisa i velike DRAME u Londonu! Srbin sa Federerom za polufinale (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković poražen je od Austrijanca Dominika Tima 7:6, 3:6, 6:7 u meču drugog kola Grupe "Bjern Borg" na ATP finalu u Londonu.

Tim je prošao dalje jer ima skor 2-0, dok će se Đoković u četvrtak u poslednjem kolu sa Rodžerom Federerom boriti za plasman u polufinale, s obzirom na to da obojica imaju učinak 1-1. Duel Austrijanca sa Mateom Beretinijem neće imati rezultatski značaj.

Osim od polufinala, neuspeh protiv Tima udaljio je Đokovića od prvog mesta na ATP listi. Srbin više sudbinu ne drži u svojim rukama, jer sada to ponovo zavisi i od rezultata Rafaela Nadala.

Đoković i Tim odigrali su fantastičan meč! Bio je to atomski tenis, sa mnogo preokreta i uzbuđenja.

Austrijanac je smanjio na 4:6 u međusobnim duelima sa Novakom, s tim da je sve četiri pobede ostvario u poslednjih pet mečeva. Ujedno, Dominik je prvi put bio bolji od Srbina na tvrdoj podlozi.

U prvom setu su obojica igrala sjajno, razmenili su po jedan brejk, a onda je osvajač tog dela igre odlučen u taj-brejku. Nole je imao jače živce - 7:5.

A onda je usledio pad u igri srpskog tenisera. Kao da je ostao bez energije, što je peti reket sveta iskoristio, oduzeo rivalu servis već u uvodu (2:0) i tu prednost sačuvao do kraja.

Gde su stali u drugom, nastavili su u trećem setu. Ponovo je Austrijanac na startu stigao do brejka (1:0). Nedugo zatim, tokom trećeg gema Đoković je iskalio bes na svojim trenerima, kojima je uputio rafal psovki. Da li je to "oslobodilo" Novaka i dalo mu neku energiju, tek uspeo je da se vrati u igru ribrejkom za 3:3.

A onda je usledila drama...

Tim je novi brejk napravio (i to bez izgubljenog poena) za 6:5 i u sledećem gemu je servirao za pobedu, ali je Đoković uzvratio istom merom - 6:6.

Dakle, o pobedniku je odlučivao taj-brejk u kome je Srbin stekao značajnu prednost od dva mini brejka (3:0). Ipak, Tim je serijom od pet uzastopno dobijenih poena stigao do dve meč lopte (6:4), prvu na svoj servis nije iskoristio, ali drugu, kada je početni udarac imao Novak, jeste - 7:5.

Posle 168 minuta borbe teniskih divova Dominik Tim je počeo da slavi!

"Celog života se spremam za ovakav meč, od malena maštam o ovome. U ovako epskom meču pobedio sam legendu", izjavio je Tim neposredno po završetku duela u "O2 areni", a onda zaključio:

"Ovo sigurno nikad neću zaboraviti".

Tim je postao prvi Austrijanac u istoriji u polufinalu završnog turnira sezone.

TOK MEČA:

TREĆI SET - 6:7:

Taj-brejk:

5:7 - MINI BREJK - KRAJ!

5:6 - Mini brejk! Novak je spasao prvu meč loptu. "Čelendž" je pokazao da Tim nije odservirao as, a posle drugog servisa Đoković je osvojio poen.

4:6 - Dve meč lopte za Tima.

4:5 - Mini brejk! Austrijanac je u strašnoj seriji! Osvojio je četiri poena zaredom i ima dva servisa.

4:4 - Mini brejk! Tim je u potpunosti istopio zaostatak.

4:3 - As Dominika.

4:2 - Dobar napad Tima. Teniseri menjaju strane.

4:1 - Sjajan servis Đokovića - as!

3:1 - Mini brejk! Sada je Novak napravio grešku.

3:0 - Mini brejk! Kakva greška Austrijanca na mreži!

2:0 - Mini brejk! Tim je napravio duplu servis grešku.

1:0 - Šta je sve vratio Đoković! Ovo je neverovatno! I na kraju osvojio poen.

6:6 - BREJK! Nole vraća brejk i produžava meč! Rivalu, koji nije pogodio nijedan prvi servis, prepustio je samo poen.

5:6 - BREJK! Tim je oduzeo servis Đokoviću, koji u ovom gemu nije osvojio ni poen. U sledećem Austrijanac servira za pobedu.

5:5 - Bio je Novak blizu meč lopte! Nekoliko milimetara... Kod udarca Tima prvobitno je dosuđen aut, ali je "čelendžom" utvrđeno da je bila dobra lopta, pa je Đoković ostao bez meč lopte. U nastavku je Tim sigurnom igrom dobio gem.

5:4 - Nastavlja se serija gemova u kojima serveri nemju problema.

4:4 - Sada Austrijanac dobija gem "sa nulom".

4:3 - Đoković je potvrdio brejk! Tim je "pao" posle izgubljenog prošlog gema i sada nije osvojio ni poen.

3:3 - BREJK - Konačno! Novak je napravio drugi brejk na meču iskoristivši osmu brejk loptu. Tri greške Tima za 15:40, a onda je Đoković odigrao odličan poen i na kraju iskoristio to što je Austrijanac pomislio da je lopticu poslao u aut, a nije, pa je Srbin rutinski završio razmenu.

2:3 - Ni ovaj gem nije bio lak za Novaka. Jeste imao 40:0, ali je Tim uzeo naredna dva poena. Ipak, Austrijanac je onda pogrešio, pa je Đoković "upisao" gem.

1:3 - Sada Tim nije dozvolio rivalu ni da se nada brejk lopti.

1:2 - Đoković se namučio, ali osvojio prvi gem u trećem setu. Novak je posle jednog osvojenog poena u ovom gemu sasuo rafal psovki ka svom boksu!

0:2 - Đoković je propustio tri brejk lopte! Novak ih je sve dobio zahvaljujući Timovim grešakama, ali se Austrijanac svaki put spasao žestokim napadima. Kada je spasao i treću, nastavio je da udara i sve snage i na kraju je potvrdio brejk.

0:1 - BREJK - Tim je već na startu trećeg seta stekao prednost. Novak deluje kao da nema energiju, baš kao i tokom drugog seta. U ovom gemu je osvojio samo jedan poen.

DRUGI SET - 3:6:

3:6 - Đoković je osvojio prvi poen, a Tim naredna četiri za izjednačenje u setovima.

3:5 - Lako Novak dobija gem, ali u sledećem Tim servira za set.

2:5 - Fantastičan ritern, pa dve greške Đokovića, onda i dva jaka servisa Tima, koji ne ispušta prednost.

2:4 - Na 30:0 Tim je odigrao dva gromovita forhenda, ali je onda napravio grešku, pa je Novak dobio gem loptu. Međutim, onda je Đoković veoma loše odigrao na mreži za izjednačenje, ali je uspeo da osvoji naredna dva poena.

1:4 - Imao je šansu Novak... Stigao je od 40:15 do izjednačenja (dva puta), ali je onda Tim dva puta sjajno odservirao i sačuvao prednost.

1:3 - Đoković je petim asom na meču upisao prvi gem u drugom setu.

0:3 - Tim je potvrdio brejk. Austrijanac igra mnogo bolje u uvodu drugog seta, Novak deluje dekoncentrisano.

foto: AP

0:2 - BREJK! Novak je lošim servisima počeo gem, čak napravio i jednu duplu grešku - 0:30. Onda je počeo bolje da servira, brzo napravio preokret (40:30), ali je onda ponovo proradio Timov bekhend, pa je Austrijanac vezao tri poena.

0:1 - Tim se oporavio od gubitka prvog seta i bez problema osvojio gem na startu drugog, uz jedan as.

PRVI SET - 7-6:

Taj-brejk:

7:5 - Odličan servis Đokovića. Dobija set posle 65 minuta borbe. Nole je potvrdio da je "gospodar taj-brejkova".

6:5 - Mini brejk! Tim posle dva pogođena, ovaj forhend šalje u aut. Novak ima set loptu i to na svoj servis.

5:5 - Kakvi forhendi Tima...

5:4 - Mini brejk! Strašan ritern Austrijanca! Nole više nema prednost.

5:3 - Obojici je stao prvi servis u taj-brejku! Igraju stegnuto i poeni se završavaju neiznuđenim greškama. Sada je pogrešio Tim.

4:3 - Sada Novak greši, poslao je lopticu u mrežu.

4:2 - Mini brejk! Dupla servis greška Austrijanca, kakav poklon.

3:2 - Mini brejk! Tim vraća taj-brejk u "egal".

3:1 - Sada Austrijanac greši iz forhenda na drugi Novakov servis.

2:1 - Tim je bekhendom naterao Đokovića na grešku.

2:0 - Mini brejk! Još jedan fantastičan poen! Završen je Noletovom pasing šot paralelom.

1:0 - Duga razmena i neobjašnjiva greška Tima.

6:6 - I Tim lako dobija gem, pa će o pobedniku prvog seta odlučivati taj-brejk.

6:5 - Ovakav gem je bio potreban Novaku, dobio ga je "sa nulom".

5:5 - Au kakav tenis! Gusto je bilo u ovom gemu, ali Novak nije mogao dalje od izjednačenja.

foto: AP

5:4 - Zapretio je Tim, ali je na 30:30 jednu laku lopticu poslao u aut. Posle toga je Đoković odservirao sjajan drugi servis i osvojio gem.

4:4 - Uzvraća Dominik! Veoma siguran gem za Austrijanca.

4:3 - Đoković ponovo dobro servira. Tim je osvojio jedan poen i to uz veliku pomoć mreže, a svi ostali su pripali Novaku.

3:3 - Novak je propustio tri brejk lopte! Gledamo sjajan tenis, a igrači jedan drugom često aplaudiraju. Srpski teniser se odličnim potezima izborio za tri brejk prilike, ali se Tim izvukao prvo fenomenalnim ravnim bekhendom, a onda i serijom dobrih servisa.

foto: printscreen

3:2 - BREJK! Tim je oduzeo servis Novaku bez izgubljenog poena i odmah vratio brejk! Đoković nije tako dobro servirao kao u prva dva gema, a Tim je opustio ruku i odigrao fantastično.

3:1 - BREJK! Novak je furiozno počeo meč. Od 30:0 je stigao do 30:30, a zatim je od 40:30 vezao tri poena - strašnim riternom, zatim duplom servis greškom Tima, a onda i greškom Austrijanca iz bekhenda.

Tim je već potrošio dva "čelendža", oba posle svojih servisa.

2:1 - Još jedan Novakov gem "sa nulom". Pogodio je sedam od devet prvih servisa.

1:1 - Nije Tim tako lako dobio gem kao prethodno Đoković. Srpski teniser koristi svaku šansu koja mu se ukaže da uzme poen, ali dalje od 30:30 sada nije mogao.

1:0 - U prvom gemu sve je zavisilo od Noletovog servisa - po dva asa i vinera, i jedna dupla greška.

Obojica večerašnjih rivala su u prvom kolu zabeležili pobede, Đoković protiv Matea Beretinija 6:2, 6:1, a Tim protiv Rodžera Federera 7:5, 7:5.

Trijumf u međusobnom duelu Austrijancu overava plasman u polufinale, dok bi Srbin pobedom došao nadomak tog cilja.

Novak u Londonu ne juri samo šestu titulu na završnom turniru, koliko ih ima rekorder Federer, već i prvo mesto na ATP listi. Posle jučerašnjeg poraza lidera Rafaela Nadala od Aleksandra Zvereva u Grupi "Andre Agasi" (2:6, 4:6), srpski teniser sudbinu drži u svojim rukama. Ukoliko osvoji trofej, vratiće se na vrh.

Prva naredna prepreka na tom putu mu je Tim, koji ga je savladao u tri od poslednja četiri meča, zaključno sa onim u polufinalu Rolan Garosa. Međutim sve te borbe vodili su na šljaci, a sada se sreću na tvrdoj podlozi.

U ukupnom skoru Đoković protiv Tima, petog na ATP listi, vodi 6:3.

Ranije danas, u prvom meču drugog kola ove grupe, Federer je savladao Beretinija 7:6, 6.3.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track