ĐOKOVIĆ IZGUBIO TRKU ZA PRVO MESTO NA KRAJU GODINE! Novak bledom igrom protiv Federera ispao sa završnog mastersa u Londonu! VIDEO
Foto: EPA/WILL OLIVER, AP

ZAVRŠNI TURNIR U LONDONU

ĐOKOVIĆ IZGUBIO TRKU ZA PRVO MESTO NA KRAJU GODINE! Novak bledom igrom protiv Federera ispao sa završnog mastersa u Londonu! VIDEO

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Rodžera Federera sa 2:0 (6:4, 6:3) u meču 3. kola grupe "Bjorn Berg" na završnom mastersu u Londonu.

Ovim porazom Novak se nije plasirao u polufinale turnira, a samim tim je izgubio sve šanse da se na kraju godine nađe na prvom mestu na ATP listi. Ta čast će pripasti Rafaelu Nadalu.

Federer je ovom pobedom prošao u polufinale završnog mastersa, a rivala u borbi za finale će saznati u petak posle mečeva poslednjeg kola u grupi "Andre Agasi".

Đoković će definitivno ostati na drugom mestu na ATP listi, a utehu za ovaj poraz može da pronađe naredne sedmice kada sa reprezentacijom Srbije učestvuje na završnom turniru Dejvis kupa.

Federer je tokom meča sjajno servirao, pa je Đoković imao samo jednu brejk šansu. Sa druge strane, Švajcarac je u svakom setu po jednom oduzeo servis Đokoviću, što mu je bilo dovoljno za konačan trijumf. Rodžer je imao 12 as servisa, Novak samo dva. Đoković je napravio tri duple servis greške, jednu više u odnosu na rivala.

Bio je ovo 23. trijumf Švajcarca u 49. međusobnom duelu.

Prvo mesto u grupi je pripalo Dominiku Timu, dok je Federer zauzeo drugo mesto. Đoković je treći, a Beretini četvrti.

TOK MEČA

2. SET

3:6 - Kako je tekao tako je meč i završen. Federer bez većih problema osvaja gem, set i meč.

3:5 - Rodžer dobija još jedan gem sa nulom, i još jedan koji završava as servisom. Sve mu polazi od ruke.

3:4 - Đoković je prekinuo nalet Federera. Mora da zaigra ofanzivnije na servis rivala.

2:4 - Federer ne posustaje. Osvojio je prva tri poena, a treću priliku pretvorio u gem.

2:3 - Brejk! U najgorem mogućem trenutku Novak je stao. Napravio je tri velike greške i omogućio rivalu da stigne do 0:40. Švajcarac je iskoristio drugu priliku i oduzeo servis Đokoviću.

2:2 - Šteta, Đoković je propustio brejk loptu. Federer je ponovo dobro odservirao u ključnim trenucima, a asom završio gem. Novak je bio najbliži do sada da oduzme servis Švajcarcu.

2:1 - Konačno je Novak pokazao neku reakciju. Federer je opasno pripretio, a Novak sjajnim forhendima došao do gema. Đoković je upisao tri vinera iz forhenda u ovom gemu.

1:1 - Mogao je Novak ozbiljnije da ugrozi servis Federera, stigao je do 40:40, ali Federer ponovo servira kao u najboljim danima.

1:0 - Prvi je servirao Đoković i poveo je u drugom setu. Ni ovog puta nije baš lako naš as stigao do gema. Mnogo znoja i mnogo dobrih udaraca je morao da upotrebi.

1. SET - 4:6

4:6 - Prvi set je završen onako kako je i protekao - Federer je fantastično servirao i asom završio set. Osam puta je Švajcarac odservirao as. Set je trajao samo 35 minuta.

4:5 - Đoković polako diže ritam, izgubio je prva dva poena, a onda kaznio Federerove loše odluke.

3:5 - Nemilosrdan je Federer na svom servisu. Upisao je pet as servisa, a još jedan gem je dobio sa nulom. Ne samo što pogađa prvi, već mu je i drugi servis fantastičan.

3:4 - Drugi as u meču doprineo je da Đoković osvoji još jedan gem. Dobrim servisom je Novak završio gem.

2:4 - Ponovo bez izgubljenog poena Federer dobija svoj servis gem. Švajcarac sjajno servira.

2:3 - Ponovo problemi za Đokovića kada dođe blizu rešenja gema. Na 40:0 izgubio je dva poena, a bila je drama i kod trećeg. Ipak, Novak sjajnim izlaskom na mrežu rešava ovaj gem.

1:3 - Federera sjajno služi prvi servis, a to je više nego opasno na brzoj podlozi u Londonu.

1:2 - Brejk! Švajcarac je sa nulom dobio servis Đokovića. Novak je prva dva poena izgubio posle duplih servis grešaka.

1:1 - Federer je dosta lakše dobio prvi servis gem u meču.

1:0 - Namučio se Đoković u prvom gemu na svoj servis. Federer je imao i prvu brejk loptu, ali se Novak izvukao i poveo.

I Srbin i Švajcarac imaju polovičan učinak u dosadašnjem delu takmičenja, jer su obojica savladala Matea Beretinija i izgubila od Tima.

Inače, ranije danas, Italijan se pobedom nad Austrijancem 7:6, 6:3 časno oprostio od turnira.

Đokoviću i Federeru je ovo 49. susret, a Nole vodi 26:22 u pobedama.

Srbin je dobio poslednja četiri duela, zaključno sa spektakularnim finalom ovogodišnjeg Vimbldona, kada je napravio nestvaran preokret u petom setu.

Federer je poslednji put bio bolji od Đokovića upravo na ATP finalu pre četiri godine!

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track