ŠPANAC IMA UTISAK DA DRŽAVA RADI PROTIV NJEGA! Rafael Nadal usred noću BESNEO i sve ostavio BEZ TEKSTA!
Foto: AP

ZANIMLJIVO

ŠPANAC IMA UTISAK DA DRŽAVA RADI PROTIV NJEGA! Rafael Nadal usred noću BESNEO i sve ostavio BEZ TEKSTA!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal vidno je bio uznemiren zbog loše organizacije celog Dejvis kupa koji se trenutno igra u njegovoj domovini.

Reprezentacija Španije slavila je protiv Rusije sa 2:1 u prvom meču završnog turnira Dejvis kupa, ali stvar zbog koje je Nadal poludeo jeste činjenica da je poslednji meč ovog dvoboja zavešen oko 2 časa posle ponoći, a da je bio zakazan za čak 00:30!

Postavlja se pitanje ko je spreman da iz dana u dan igra te mečeve, ali i ko je spreman da večeri provodi gledajući nekog kako igra tenis u pola noći.

foto: EPA

Nada je naglasio da je veoma isrpljen posle ovog dvoboja i da ne veruje da će u sredu moći da igra sa 100 posto svojih mogućnosti zbog istrošenosti posle ovog duela sa Rusima.

- Najgore je kada meč počne u to vreme. To je loše za igrače i za ljude koji moraju da rade ujutru. Bilo bi bolje da popodnevni termin počne barem u 17 sati - zagrmeo je Nadal i predložio jedno rešenje koje bi odmah moglo da se sprovede u delo.

Ove srede od 18 časova kreće i duel Španije i Hrvatske koje će se boriti za direktan prolazak dalje.

foto: EPA

- S adrenalinom od prethodnog susreta, pa nakon oporavka od meča, razgovora sa novinarima pa dok odeš u hotel. Nemoguće je da zaspiš pre 4 sata, a sutradan treba da igraš. Ja sam to predvideo čim sam video format jer su mečevi izjednačeni. Ovo bi sada moglo da nam se ponovi protiv Hrvatske - rekao je Nadal.

- Mislio sam da ću ja da igram taj meč, došao sam u svlačionicu, a Serđi je imao drugačiju ideju. Dao mi je sasvim razumno objašnjenje. Zatim sam podržavao one koji su igrali - izjavio je Španjolac koji je osvajao Dejvis Cup 2004., 2008., 2009. i 2011. godine.

- Bilo je bitno pobijediti ne samo zbog samopouzdanja nego i da ostanemo u takmičenju. Da sam ja izgubio, Rusija bi bila otišla na 2-0, te bismo teško prošli skupinu. Moja priprema za Dejvis Cup nije bila idealna, trenirao sam samo dva dana, a uslovi su ovde drugačiji nego u Londonu gde sam igrao pre dolaska u Madrid - potpuno je iskren Nadal nakon pobede od 6:3, 7:6 nad Hačanovim.

foto: EPA

Nadalu je ovo ukupno 25. vezani trijumf u Dejvis Kupu u individualnim mečevima.

Đpanac je bio bolji od Karen Kačanova kada je izjednačio ukupan rezultat u dvomeču. Prethodno je Robert Bautista izgubio sa 6:3, 3:6 i 6:7 od Andreja Rubleva. Njegovi saigrači iz nacionalnog tima Mark Granoljers i Felisijano Lopez svoj su meč u parovima počeli u 00.30 sati, a oni su doneli pobedu 2-1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track