SVI, SAMO NE SRBIJA! Srpski tim noćna mora za španske komentatore (FOTO)
Foto: TSS

ŠPANCI BRINU

SVI, SAMO NE SRBIJA! Srpski tim noćna mora za španske komentatore (FOTO)

Tenis -

Ubedljiva pobeda srpske Dejvis Kup reprezentacije zabrinula španske medije; brige u slučaju finala sa „orlovima“

foto: Profimedia

Iako je Španija jedna od prvih reprezentacija koja je – posle pobeda nad Rusijom i Hrvatskom - obezbedila učešće u četvrfinalu novog formata takmičenja Dejvis Kupa u svojoj prestonici – i time potvrdila epitet favorita za osvajanje „salatare“ po šesti put u ovom veku i uopšte, ne može se reći da Nadal i družina spavaju mirno. To je svakako slučaj i sa vodećim teniskim komentatorima zvanične TV mreže Movistar Deportes, koja prenosi tok takmičenja iz velelepne „Kahe Magike“ – u kojoj se po prvi put na tri terena paralelno igraju mečevi iz 6 finalnih grupa.

foto: Printskrin/Instagram

Iako nisu lako ostvarili uvodnu pobedu protiv oslabljene Rusije (Medvedev odustao pred sam početak turnira), „crvena furija“ predvođena svetskim brojem 1 Rafaelom Nadalom znatno je popravila utisak posle ubedljive pobede nad indisponiranim braniocem prošlogodišnjeg trofeja, reprezentacijom Hrvatske (takođe bez lidera tima, Čilića) - bez izgubljenog seta. Sve pobede su do sada ostvarile još samo Australija (u Grupi D) i Kanada (Grupa F) – dok u preostalim grupama izgledne šanse da prve obezbede učešće u narednoj fazi takmičenja imaju Srbija, Argentina i Velika Britanija.

foto: TSS

U svojoj analizi iz studija na temu eventualnih protivnika Španije u finalu takmičenja, komentatori su obratili posebnu pažnju na dosadašnje nastupe Argentine (mogući rival u polufinalu) i Australije i Srbije (u finalu turnira). Uz pohvale „gaučosima“ za srčanost, „kengurima“ za odlične nastupe mladih snaga Kirijosa i De Minora, zaključak je bila da Argentina ipak ne bi imala dovoljno igračkog resursa da španskom timu stvori probleme u polufinalu – a da bi, u slučaju da u finalu igraju protiv Australije – publika nosila Španiju do očekivane pobede. No, kada je došao red da se komentariše moguće finale protiv Srbije, komentatori su se gorko nasmejali.

foto: Marina Lopičić

„Auuuu, Srbija, Srbija...; to bi sigurno bio najteži protivnik u finalu. Zar treba nešto posebno reći o vrednosti tima koji na terenu predvodi i motiviše Novak Đoković, koji predstavlja impozantnu kombinaciju uspešnosti, zrelosti i homogenosti, i čiji mlađi igrači su proteklih sezona dokazali da mogu da dobiju bilo koga na ATP turneji. To bi bilo vraški teško finale, i bilo bi dobro kada bismo mogli da ga izbegnemo!“ složili su se svi prisutni u madridskom studiju.

foto: TSS

Toliko očekivan okršaj dvojice najboljih tenisera sveta na završnom Mastersu sezone je izostao, pa su čak istovremeno i prerano napustili London – već posle grupne faze takmičenja. No, izgleda da nam se ta teniska poslastica polako sprema u Madridu, a ako se može suditi po stavovima domaćih medijskih eksperata – veoma moguće je da bi epilog tog susreta ostavio gorak ukus u ustima glasnih i ponosnih poklonika tenisa na iberijskom poluostrvu. Neka se i brinu – a neka im i naši već danas protiv Francuske daju još više povoda za to!

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track