KAKAV ŽREB ZA AO: Novak i Federer u istoj polovini! Evo protiv koga Srbin kreće u odbranu titule (FOTO)
Foto: EPA/SCOTT BARBOUR

ŽREB

KAKAV ŽREB ZA AO: Novak i Federer u istoj polovini! Evo protiv koga Srbin kreće u odbranu titule (FOTO)

Tenis -

Nakon izuzetno uzbudljivog premijernog izdanja ATP kupa, najbolji teniseri sveta su se preselili u Melburn, a žrebom je određeno da je branilac titule AO Novak Đoković u istoj polovini sa Rodžerom Federerom.

Novi Australijan open donosi nastavak borbe za najboljeg tenisera svih vremena.

Srpski teniser Novak Đoković je branilac trofeja i rekorder po titulama na ovom turniru, s obzirom da ih je u Mleburnu osvajao čak sedam puta.

Žrebom je određeno da će Novak u prvom kolu igrati protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa. U drugoj rundi mogao bi da zaigra protiv Tacume Ita ili kvalifikanta.

Potencijalni rival u trećem kolu je još jedan igrač iz Srbije, Laslo Đere, koji startuje protiv Jošihita Nišioke ili Danijel Evans, a u osmini finala, ukoliko ne bude iznenađenja, Dušan Lajović ili Dijego Švarcman.

Lajović će u prvoj rundi igrati protiv Kajla Edmunda.

Ukoliko neki od srpskih igrača iz ove osmine izbori četvrtfinale, potencijalni rival je Stefanos Cicipas, a u polufinalu Rodžer Federer.

Miomir Kecmanović nalazi se u četvrtini sa Rafaelom Nadalom i startovaće protiv Andreasa Sepija. Prvi rival Filipa Krajinovića biće kvalifikant, a već u drugoj rundi mogao bi da zaigra protiv Rodžera Federera.

foto: Profimedia

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal počinje turnir protiv bolivijskog igrača Uga Delijena. U osmini finala Nadal bi mogao da igra protiv domaćeg igrača Nika Kirjosa.

Ruski teniser Danil Medvedev igraće protiv Amerikanca Fransisa Tijafoa, a u prvom kolu je i duel španskih igrača Felisijana Lopesa i Roberta Bautiste Aguta. Hrvatski teniser Borna Ćorić igraće protiv Amerikanca Sema Kverija.

Švajcarac Sten Vavrinka igra protiv bosanskog tenisera Damira Džumhura, a nemački igrač Aleksandar Zverev protiv Italijana Marka Čekinata.

Australijan open, prvi ovogodišnji Grend slem turnir, igraće će se od 20. januara do 2. februara u Melburnu.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track